Jönnek az újabb mínuszok

  •  
  •  
  •  

Veszélyes időjárási jelenség nem várható, az országban elszórtan várható kisebb havazás. Bár időjárási front nem lesz felettünk, a hideg idő miatt továbbra is számítani kell a hidegfrontokkal együtt járó tünetekre.

(Képünk illusztráció)

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. Bárhol kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás, de számottevő csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 fok között várható. Késő estére -3 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északkelet-európai anticiklon peremén továbbra is hideg levegő érkezik fölénk.

A tájékoztatóban felsorolt veszélyes időjárási esemény nem várható. Az országban elszórtan várható kisebb havazás (hólepel, 2 cm vastag hóréteg), lokálisan 2 cm feletti mennyiség is előfordulhat, nagyobb eséllyel északkeleten.

Bár időjárási front nem lesz felettünk, a hideg idő miatt továbbra is számítani kell a hidegfrontokkal együtt járó tünetekre. Gyakrabban jelentkezhetnek ízületi fájdalmak, előfordulhat fejfájás, migrén, ingadozhat a vérnyomás. A görcsökkel járó megbetegedéseknél is gyakrabban fordulhatnak elő görcsök. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.