Jos Daerden: Hasznos mérkőzésen vagyunk túl

  •  
  •  
  •  

Vasárnap 3-1-es vereséget szenvedett az Újpest FC az év első edzőmérkőzésén a Bundesligába igyekvő Kaiserslautern ellen. A vezetőedző, Jos Daerden elárulta, összességében elégedett volt a játékosok teljesítményével, hiszen a játékosok kemény edzések után léptek pályára.

– Ahogyan a mérkőzés előtt is mondtam, úgy kezeltük a meccset, mint egy edzést, hiszen a lényeg még mindig a fizikai felkészítésen van. Minden egészséges játékosunk pályára lépett, a sérültek miatt vannak, akik végigjátszották a találkozót. Kijelenthetem, elérte a célját a mérkőzés. Nem játszottunk látványosan, de elégedett voltam a hozzáállással – ahogy az edzéseken, úgy a meccsen is mindenki keményen dolgozott. A játékosok igyekezték azt a pár taktikai elemet is visszaadni, amelyeket gyakoroltunk, ezekbe ugyan csúszott hiba, de ez a felkészülés elején várható is volt.
Alessandro Iandoli betegsége miatt a védelem baloldalán ezúttal Balogh Balázs kapott szerepet. Jos Daerden szerint ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani.

– A vasárnapi kezdőcsapat nem egyenlő azzal, amelyik majd a Paks ellen játszik. Így nincs különösebb magyarázat arra, hogy Balázs miért ezen a poszton futballozott. Az volt a fontos, hogy mindenki pályára lépett, emellett figyeltünk arra is, hogy mindkét félidőben hasonló erősségű tizenegy legyen a pályán.

ujpestfc.hu/g