Jos Daerden: „Nem vagyok elégedett, gyengén játszottunk”

  •  
  •  
  •  

Hiába támadtunk többet és lőttünk két kapufát is, végül 1-0-ra a fehérorosz élvonalban szereplő Slavia Mozyr nyerte a két csapat beleki edzőmérkőzést.

Jos Daerden elismerte, főleg a mérkőzés elején nem volt elégedett a mutatott játékkal, és bosszús amiatt, hogy nyerhető mérkőzésen gól nélkül maradt a csapat.

„Nem vagyok elégedett a játékunkkal, gyengén játszottunk a fehéroroszok ellen. Főleg az első harminc perc volt felejthető, utána legalább a helyzeteink megvoltak. Három-négy százszázalékos ziccert hibáztunk, majd kaptunk egy teljesen elkerülhető gólt. Persze ilyenkor nem az eredmény az elsődleges, de az ilyen fölényben lejátszott meccseket be kéne húzni akkor is, ha csak felkészülési mérkőzésről van szó.”

A mérkőzésen még nem lépett pályára Bruno Moraes, a találkozó végén pedig Horváth Richárdot kellett ápolni, róluk is érdeklődtünk a vezetőedzőnél.

„Bruno Moraes minden edzésen a csapattal dolgozik, azon vagyunk, hogy olyan fizikai állapotba kerüljön, mint a többiek. Csütörtökön döntünk arról, hogy az Odessza ellen pályára lép-e. Horváth Richárd elég nagy rúgást kapott a lábára, bízom benne, hogy egy-két nap múlva rendben lesz, többet még nem tudok mondani.”

Tavasszal az első három bajnokinkat sorrendben a Paks, a Ferencváros és az MTK ellen játsszuk. Mivel mind a három említette csapat Belekben edzőtáborozik, megkérdeztük Jos Daerdent, hogy van-e lehetősége „kémkedni” ellenfeleink után.

„Persze, a saját meccsünk után most is a Paks edzését nézzük, majd belenézünk a Ferencváros mérkőzésébe is. De azért ez távol van attól, hogy komoly megfigyelésnek lehessen nevezni, mindenki nagy kerettel dolgozik itt és elsősorban mi is azért jöttünk, hogy a saját munkánkra koncentráljunk.”