Jos Daerden: rengeteg lehetőséget látok a csapatban

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC számára nem kezdődött túl jól az idei labdarúgó-bajnokság. Az első három nyeretlen meccs után azonban a hétvégén a lila-fehérek legyőzték az örök rivális Ferencvárost. A csapat belga vezetőedzőjét, Jos Daerdent kérdeztük az eltelt időszakról.

– Ön szerint milyen labdarúgók a magyarok?
– Mint minden országban, Magyarországon is vannak jó és rossz játékosok. Még a legfelső osztályban is van minőségi különbség a labdarúgók között. Persze, ez nem magyar sajátosság, így van ez a topligákban is.

– Hogyan értékeli az eddig elvégzett munkát és az újpesti játékosok teljesítményét a bajnoki meccseken?
– Az elvégzett munkában a legfontosabbnak azt tartom, hogy nem kapkodva igazoltunk játékosokat, hanem csapatot kezdtünk építeni. A kialakított keretet erősnek tartom. Úgy gondolom, hogy ez, lépésről-lépésre, a teljesítményünkben is megmutatkozik majd.

– Harcos gárdát rakott össze. De meddig kell várni a még eredményesebb játékra?
– Úgy gondolom, sok embernek a Ferencváros elleni mérkőzés lefújása után már az eredményességgel sincs gondja. Ugyanakkor, és ez egy érdekes dolog, ha egy perccel korábban fújja le a játékvezető a meccset, most sokan másképpen látnák a helyzetet. Nekünk, edzőknek viszont az eredmény mögé is be kell látnunk. Persze, nagyon fontos a három pont is, de tudni kell mindenkinek, hogy hosszú távon csak az a csapat lehet sikeres, amelyik rendszeresen jól játszik és gólokat is rúg.

– Milyen helyezéssel lenne elégedett a szezon végén?
– Még korai erre válaszolni. Sok új játékosunk van, még van hová fejlődnünk, de rengeteg lehetőséget látok ebben a gárdában. Az NB I-ben van több nagyon jó, erős együttes, de minden mérkőzést meg akarunk nyerni, akárki is az ellenfél.

– Végül, egy Önt érintő, mondhatni személyeskedő kérdés. Hosszú távra rendezkedett be Budapesten, közelebbről Újpesten?
– Jól érzem magam Újpesten. A klubnál remekül tudok együtt dolgozni a kollégákkal és az elnök úrral is. Ráadásul a családom is szeret itt élni. Viszont, mivel labdarúgó edző vagyok, tudom, hogy gyorsan változhatnak a dolgok. Röviden fogalmazva, eddig csak jókat tudok mondani az itt eltöltött időről.

(gergelyg)