Jos Daerden szerint félreértették őt az újpesti drukkerek

  •  
  •  
  •  

Az Újpest 3-1-re nyert a Pécs vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A lila-fehérek tavaly november óta először nyertek idegenben, míg a pécsiek ugyanilyen régóta nyeretlenek hazai környezetben.

A találkozó után az ujpestfc.hu idézte a két vezetőedzőt.

Jos Daerden (Újpest, képünkön): “Megérdemeltük a győzelmet, amely nagyon fontos volt számunkra, különösen a szerdai kupamérkőzés után. A második félidő egy részét leszámítva irányítani tudtuk a játékot, ezért jogosnak érzem a három pontot. A szünet után nem kértem, hogy álljunk vissza, de a pécsiek változtatásai után védekezésben nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettem volna látni. Később ezt a problémát sikerült megoldanunk, majd megszereztük a harmadik gólunkat is, amelyet egyébként a szünetben kértem is a csapattól. Most először volt kétgólos előnyünk a szezonban, más volt így »nekimenni« az utolsó perceknek.”

A lila-fehér vezetőedző kitért az újpesti szurkolótábor kiírására is:

„Úgy gondolom, hogy félreértés történhetett, hiszen nagyon tisztelem a szurkolóinkat, ők nagyobbak a klubnál. Meghallgatom és tiszteletben tartom a véleményüket, ugyanakkor a mérkőzésekről mindig azt mondom majd, amit a kispadról látok.”

Supka Attila (Pécs): “Hiába szereztük meg a vezetést, egy figyelmetlenség miatt rögtön egyenlített az Újpest – pedig Iandoli felfutására külön készültünk. A második gólnál annak ellenére próbálkoztunk lesreállítással, hogy nem volt hasonló megbeszélve, a harmadik gólnál pedig hiába volt meg papíron mindenkinek az embere, a valóságban nem osztottuk el megfelelően az embereket. Kihagytunk két száz százalékos ziccert, sajnálom, hogy így alakult, mert szerintem számunkra ebben a mérkőzésben több is volt.”

(ujpestfc.hu, B. Nagy Zoltán – foci24.com)