Jos Daerden: tudom, mekkora őrület egy Újpest-Fradi

  •  
  •  
  •  

Három forduló, egy pont, 14. hely. Ebben a – statisztikailag nem éppen rózsás – helyzetben várják a lila-fehérek a 211. Újpest FC-Ferencváros bajnoki derbit. Jos Daerden, az Újpest FC belga vezetőedzője versenyt fut az idővel. Kerete – az immáron hét új külföldivel – csak napokkal a bajnoki rajt előtt állt össze. Természetesen Jos Daerden is készül a rangadóra.

– Végre pontot szerzett az Újpest FC a bajnokságban. Két vereség után 2-2-es döntetlen játszottak Pakson.
– Nemcsak a megszerzett első pontunk mondatja velem, hogy szépen fejlődik a csapat. Mindezt nemcsak a mérkőzésen, hanem a napi edzéseken lehet lemérni.

Egyre kevesebb a magyar játékos a kezdő tizenegyben. A Paks ellen már csak hárman voltak.
– Szeretnék tisztázni egy félreértést. Mi, belgák, nem azzal a szándékkal jöttünk ide Újpestre, hogy kiirtsuk a magyar játékosokat a csapatból. Ha rajtam múlna – s a játékosok olyan képességűek lennének -, akkor tizenegy magyar labdarúgó alkotná a csapatot.

Akkor miért nem így áll fel a kezdő tizenegy?
– Amikor megérkeztem Újpestre, összeállítottunk egy listát jó képességű magyar labdarúgókból. Kapcsolatba léptünk a klubjukkal, de amikor megtudták, hogy az Újpestről van szó, olyan csillagászati árat szabtak meg, amely egyszerűen megfizethetetlen volt.

Újpest-Ferencváros derbi lesz vasárnap. Tudja, mit jelent ez minálunk?
– Ismerem a Ferencvárost, játszottam is ellene 1988-ban, az Üllői úti stadionban a Beerschottal. Pontosan tudom, mekkora őrület egy Újpest-Fradi. De remélem, hogy csak a futballról fog szólni a találkozó.

Mi lesz az eredmény vasárnap?
– Nem szeretek tippelni a derbi előtt. Ha jól játszunk, az eredmény is megjön.

nb1.hu/gg