Joshi Bharat újpestieken segített

  •  
  •  
  •  

Két napos rendezvényen hívta fel a figyelmet a hátrányos helyzetű újpesti családokra az S.O.S. Krízis Alapítvány Családok Átmeneti Otthona. A bentlakó gyermekek alkotásaiból nyílt kiállítás az Újpesti Polgári Centrumban, hatvan diák pedig tehetségkutató versenyen mérhette össze tudását. A vetélkedő házigazdája a szociális érzékenységéről és elhivatottságáról ismert Joshi Bharat volt.

Az S.O.S. Krízis Alapítvány a szociális szektor civil szereplőjeként a családok átmeneti otthonát fenntartva segíti azokat a családokat, akik szociális vagy bántalmazási krízis miatt veszítették el otthonukat. Az alapítványnak az Újpesti Önkormányzattal és a helyi intézményekkel is kiemelkedően jó az együttműködése – árulta el az Újpesti Naplónak Hellenbárt László, intézményvezető helyettes.

Idén különleges rendezvénysorozaton ismerkedhettek meg az újpestiek az alapítvány munkájával. Az átmeneti otthonban élő gyermekek alkotásaiból nyílt kiállítás mellett Iránytű elnevezéssel tehetségkutató versenyt rendeztek. Erre nyolc intézmény több mint hatvan tanulója nevezett be, hogy ének, tánc, vers valamint prózamondás kategóriában mérjék össze tudásukat. A produkciókat Gallusz Nikolett színművész, Peller Károly színművész, Gáspár Győző előadóművész és Tamás Katalin, az S.O.S. Krízis Alapítvány intézményvezetője zsűrizte. A nyertesek lehetőséget kaptak, hogy produkciójukat a másnapi gálán előadják a közönségnek.

A rendezvény a gálaműsort követően, a nők elleni erőszak megállításának nemzetközi világnapján figyelemfelkeltő felvonulással ért véget a Szent István téren. A statisztikák szerint ma Magyarországon egy nőnek nagyobb esélye van arra, hogy családon belüli erőszak áldozatává válik, mint hogy autóbalesetben veszti életét.

P.M.