Jótékony gurulással nyitották a szezont a motorosok

  •  
  •  
  •  

Harmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Szezonnyitó Motoros Gurulást. A motorosok ezúttal az újpesti Andretti Üzletház elől rajtoltak el április 13-án, szombaton délben, majd egy nagy kört írtak le a fővárosban. Mint a szervezőktől megtudtuk, a találkozó célja ezúttal is a figyelemfelkeltés volt. A szezonnyitó program idén is jótékonysággal egybekötött, ez alkalommal a Hungária Rendőregyletet támogatják adományaikkal a résztvevők.

 Szombaton kora reggel már szép számban gyűltek össze a motorosok, a kétkerekű berkekben közismert találkozóhelynek számítóz újpesti Andretti Üzletház előtt, ahol a délelőtt folyamán különböző ügyességi versenyeken vehettek részt. A játékos vetélkedések során a vaslovasok egyebek mellett megválasztották maguk közül a legerősebb, a legmesszebbről érkező és a legidősebb járművel érkező motorost. A legidősebb motor egy 1965-ös jármű lett, míg a legmesszebbről érkező egy siófoki motoros.

Pontban 12 órakor indult meg a Szezonnyitó Motoros Gurulás, amelynek során a 2-300 fős csapat körbejárta a főváros különböző pontjait. A szabályosan, zipzár alakban haladó vaslovagok felvonulásának egyik leglátványosabb eleme az volt, amikor a Lánchíd hídfőjénél található Alagúton átrobogva egy rövid időre teljesen „birtokba vették” azt. A Hősök tere körüli díszkört is ámulva nézték az arra járók.

A motoros programhoz – ahogy az elmúlt két évben megszokhattuk – idén is kapcsolódott jótékonyság. A résztvevők, a felvonulást követően, immár ismét az újpesti üzletház előtt, a Hungária Rendőregylet részére adtak át az összegyűjtött adományt, ezúttal a rendőrmotorosok felszerelésének tisztántartásához szükséges hozzávalókat. A program zárásaként Erdei Balázs stunt rider lélegzetelállító, akrobatikus mutatványait csodálhatták meg a megjelentek.

– A tavasz beköszöntével az autósokat mindig váratlanul érinti a motorosok megjelenése az utakon, így sajnos ebben az időszakban történik a legtöbb baleset – véli Tamás Zoltán, a rendezvény szervezője. – A találkozó célja a közlekedésben szereplők figyelmének felhívása arra, hogy megkezdődött a motoros szezon, hogy figyeljünk egymásra a békés és balesetmentes közlekedés jegyében – teszi hozzá.

Houdek Zoltán már harmadszorra vett részt a jótékony felvonuláson. Azt mondja, eleinte az hozta ki a rendezvényre, hogy segítsen a két tábor kapcsolatának elmélyítésében, hiszen motorosként és autósként egyaránt érintett.

– Ma már a jótékonyság is épp ilyen fontos része annak, hogy részt veszek a Szezonnyitó Motoros Guruláson – hangsúlyozta.

G.R.