Jótékony újpestiek

  •  
  •  
  •  

A gyermeknap alkalmából indult az a gyűjtési akció, amelynek eredményeként csütörtökön három intézmény is játékokkal gazdagodott. A kezdeményezés fővédnöke, Wintermantel Adrienn, a polgármester felesége volt.

Mindenütt meglepett arcok fogadták a néhány fős küldöttséget, amikor belépett a kapun. Wintermantel Adrienn, Kanyok Éva, a MagicBox játékbolt – az akció főszponzora – képviselőjének (és néhány nagy kartondoboz) társaságában érkezett meg kora reggel a Görgey úti szakrendelő gyermekrendlőjébe. Ide a jótékonysági akció keretében összegyűjtött játékokon kívül, a Polgármesteri Hivatal ajándékát is elhozta: egy műanyag asztalkát, három székkel. Dr. Lengyel Zsuzsanna, a rendelő vezetője és munkatársai segítségével szinte azonnal nekiláttak összeszerelni az apró, színes bútordarabokat, és tíz perc se telt bele, a rendelő egyik szegletében vidám játszósarok díszelgett.

Mint arról már korában beszámoltunk, a gyereknap alkalmából a MagicBox karitatív akciót szervezett, amelynek lényege az volt, hogy a bolt gyermeknapi programjára minden érdeklődő számára egy megunt játék volt a belépő. Szép számmal gyűltek össze a játékok, olyannyira, hogy a szakrendelőnek adományozott dobozok átadása után a kis küldöttség az Aradi utcai Csányi Óvoda felé vette az irányt. Szaitzné Gregosits Anna az intézmény vezetője kikerekedett szemekkel nyitott ajtót, amikor pedig meglátta a dobozokat és azok tartalmát, a szó szoros értelmében könnybe lábadt a szeme.

Kiderült, hogy az adományokon kívül Wintermantel Adrienn személyesen is vásárolt néhány új játékot, amelyeket szintén a csomagokba rejtettek. Egyedül Adrienn asszony tudná megmondani, hogy a sokszáz játék közül melyik származott tőle.

A jótékonyságban egyébként is rendszeresen jeleskedő Adrienn asszony elmondta, hogy az ajándékokból még a Rózsaliget Bölcsőde apróságainak is jut ma. Három intézmény nem kevés, de azért jóval több van Újpesten, ezért természetes, hogy nem hagyjuk abba a gyűjtést. Szeretném, ha előbb-utóbb minden újpesti gyermek részesülne az újpestiek jótékonykodásának áldásaiból – mondta a polgármester felesége.