Jótékonyan, kellemes társaságban

  •  
  •  
  •  

Február 18-án immár hatodik alkalommal köszöntik a vendégeket a Jótékonysági Polgári Bálon. A hagyományosan az Újpesti Polgár Centrum Tükör termében helyet kapó esemény bevételét a Nap utcai Szent József Plébániatemplom új orgonájára fordítják. A bál szervezői közül Ozsváth Kálmánt az előkészületekről kérdeztük.

– Könnyebb a hatodik bál szervezése, mint az elsőé volt?
– A polgári hagyományok felelevenítése több újpesti vágya volt. A múlt tisztelete arra is rávilágított, a jótékonyság és a kellemes társaságban eltöltött idő, egymástól nem idegen fogalmak. A bál már “polgárjogot” nyert a közéletben, a szervezés pedig éppen olyan sokoldalú feladat, mint hat évvel ezelőtt volt. Öten végezzük.

– Miként lett a Nap utcai Plébániatemplom a kiválasztott?
– Célunk, hogy az újpesti emberek mindennapi életének szebbé tételében érdekelt intézményt támogassunk. Értesülve a Szent József Plébániatemplom orgonavásárlási tervéről, eldőlt: megtaláltuk, amit kerestünk.

– Fogynak a jegyek?
– Úgy tűnik, február 18-ig elkel minden belépő. A terem befogadó képessége véges: összesen százhúsz vendégre számíthatunk.

– Milyen műsorral, étellel készülnek?
– Sztárvendégünk lesz Budai Ilona Életfa-díjas népdalénekes, valamint a MÁV Szimfonikusok kamarazenekara. Táncra a Goldance tánciskola bíztatja a közönséget. Az ételsorról a nagy múltú Kakukk Vendéglő gondoskodik, bálunkat a tombolán kisorsolandó, négyszemélyes vacsorameghívással támogatva.

B. K


A Jótékonysági Polgári Bál eddigi támogatottjai: Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola, Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola, Erkel Gyula Zeneiskola, Újpesti Mentő Állomás, Újpesti Torna Egylet Torna Szakosztálya. A bál mindenkori fővédnöke Újpest díszpolgára, nagykárolyi gróf Károlyi László és felesége, Erzsébet asszony. Az idei esemény fővédnöke Wintermantel Zsolt. Belépő rendelhető a 06-20-828- 0514-es telefonszámon.