Jótékonyság és egészség a Bajnok Teraszon

  •  
  •  
  •  

Július első szombatján ismét tematikus nap programjai egészítik ki a Bajnok Terasz sport- és szabadidős eseményeit. Ezúttal az egészség lesz a fókuszban, mégpedig 14 és 18 óra között.

Az egészség megőrzéseként számos résztvevő, kitelepülő váltja majd egymást. A bemutatók során vendégségbe érkezik az újpesti Szemrevaló Optika, amelynek munkatársai az Újpesti Cseriti legújabb támogatójaként a jótékonysági szervezetnek és a kilátogatóknak egyaránt kedvezni szeretnének. Az Újpesti Családi Napon már megismert optika szombati Szent István téri standján a szemünk védelme, a szemüvegek javítása, UV-mérése, valamint a jótékonyság jól megfér együtt.

Jótékonysági szemüvegkeret-vásár

A Szemrevaló Optika az Újpesti Cseriti támogatójaként jótékonysági szemüvegkeret-vásárt tart szombaton, több száz márkás, divatos szemüvegkeretet kínál. A szemüvegkeretért mindenki saját pénztárcájához mérten ajánlhat fel pénzösszeget, már 1000 forintos ártól. A szemüvegkeretek árusításából származó összes bevétel az Újpesti Cseritit illeti ezen a napon.

A szem védelme

Napszemüvegünkkel érdemes a Szemrevaló Optika szakembereit felkeresni, akik az UV-védelmet állapíthatják meg ezen a délutánon, térítésmentesen. Nem elég ugyanis az UV-védelem feltüntetése a napszemüvegen, hanem vásárláskor egy számadatot is meg kell néznünk, hiszen nem mindegy, hogy tökéletes védelemben van-e a szemünk. A napszemüveg ugyanis egészségét védő eszköz, és nem divathóbort. Szemünk ugyanis éppúgy károsodhat a naptól, mint a bőrünk.

Elsősegély a szemüvegnek

Az egészségnapon a Szemrevaló Optika miniszervizt is nyit, ahol a szemüveg kaphat térítésmentesen elsősegélyt. Ha szükséges, meghúzzák a csavarokat, megigazítják az eldeformálódott szemüvegszárakat, orrpapucsot cserélnek. Hogy valóban szemrevaló legyen.