Jótékonysági Karácsonyi délután a Lions Club szervezésében

  •  
  •  
  •  

Az Újpest – Árpád Lions Club immár 21. alkalommal rendezte meg Jótékonysági Karácsonyi délutánját. December 15-én 350 kisdiákot láttak vendégül az Ady Művelődési Központban.

A húsz évvel ezelőtt, 1994-ben alakult Lions Club elsősorban az újpesti hátrányos helyzetű, nehéz sorsú kisdiákokat támogatja, fő célkitűzése emellett a látás védelme, a látássérült emberek segítése. Munkájának legfőbb támogató partnere az Újpesti Önkormányzat.

A mozgalom immár 21. alkalommal rendezte meg Jótékonysági Karácsonyi délutánját, melyen idén 350 kisdiákot láttak vendégül. A program a hagyományokat követve ezúttal is egy olyan műsorral kezdődött amelyben az újpesti iskolák diákjai adtak műsort gyerektársaiknak. Idén a Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola zenész kisiskolásai biztosították a zenei műsort, a Karinthy Frigyes Általános Iskola kiváló színjátszó köre pedig egy nagyobb lélegzetvételű darabbal készült, a gyerekekről és a szeretetről. Végül Biernaczky Anna énekelt.

A műsor végeztével mind a vendég, mind a fellépő gyerekek ajándékot kaptak. Az elmaradhatatlan csokoládé mellett az ajándékokkal a klub igyekszik az olvasásra és a sportra buzdítani a gyerekeket. A könyveket az egyik támogató, az újpesti Kossuth Könyvkiadó Zrt. biztosította.

Saly Péter, a Lions Club elnöke bízik benne, hogy még sokszor csalhatnak tevékenységükkel mosolyt a gyermekek arcára. „Jó látni a műsor alatt és az ajándékok átadásánál a csillogó gyerekszemeket, sajnos némelyikük számrára csak ez a kis műsor és ajándék adja a karácsony fényét.”