Jövőre bajnoki aranyérmet ígérnek a röplabdás lányaink

  •  
  •  
  •  

Az Újpest női röplabda szakosztálya tizenhét év szünet után tavaly felébredt hosszúra nyúlt Csipkerózsika álmából. A nagy hagyománnyal bíró csapat – korábban számtalan magyar bajnoki címmel dicsekedhetett – az első két évben, a mezőny legfiatalabb gárdájával, megvetette a lábát a röplabda bajnokság első osztályában. Idén már a dobogó harmadik fokára állhatott az UTE Volley gárdája.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Jurácsik Mátyás, a szakosztály vezetője elégedetten beszélt az elvégzett munkáról, az eredményről. Igaz, kijelentette, akár a bajnoki aranyérem sem volt elképzelhetetlen.

Tavaly sikerült erősítenünk, néhány kiváló játékos érkezett hozzánk – mondta. – Ennek is köszönhető, hogy jól menetelt a csapat, okoztunk meglepetéseket. Gratulálok mindenkinek, aki a sikerhez bármennyit is hozzátett. Azt viszont csak halkan jegyzem meg, egy-két találkozón akadtak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, valamiért nem igazán akarták odafönt, hogy mi legyünk a bajnokok… Nem baj, jövőre a magyar kupában és a bajnokságban sem adjuk alább az első helynél.

A bajnokság befejezése után a Magyar Röplabda Szövetség megkereste az újpestieket, s mivel az idei aranyérmes BSE nem vállalta a nemzetközi kupában való szereplést, felkérték a lila-fehéreket, vállalják a feladatot, induljanak el a Közép- európai Kupában. A vezetőség rövid gondolkodás után rábólintott a szövetség kérésére, pedig tudták, hogy anyagilag a nemzetközi szereplés alaposan megterheli a költségvetésüket, mivel a találkozókon erősítés nélkül kevés eséllyel lépnének pályára.

Wintermantel Zsolt polgármesterrel felvettük a kapcsolatot, aki igen nyitott volt a témában. Megértette, hogy segítség nélkül nem sok értelme van a mélyvízbe dobni a lányokat. Reméljük, hogy úgy a város, mint a kerületi cégek, vállalatok megpróbálnak egy kis segítséget nyújtani, hogy a nemzetközi kupában, amelynek találkozóit a televízió is közvetíti, külföldre is elvihessük Újpest hírét.

Az UTE röplabda szakosztálya nem feledkezik meg az utánpótlás neveléséről sem. Junior, serdülő és gyerekcsapatok is indultak a különböző bajnokságokban, ahol szép eredményeket értek el az idényben. A juniorok az országos bajnokságban előreléptek, hatodik helyet szereztek, az ifjúsági kupában pedig megszerezték az első érmüket, amely bronzszínű volt. A serdülők szintén harmadikok lettek az országos bajnokságban.

Gegessi Pál, az utánpótlásért felelős vezető elmondta, a legkisebbek oktatására egy programot dolgoztak ki. Együttműködést terveznek a kerület iskoláival és a diáksport egyesületekkel. Szakmailag kívánnak segítséget nyújtani, de terveik között szerepel az edzők oktatása, valamint egy kerületi röplabda kupa megrendezése is.

Gergely Gábor