Jövőre már az éremért hajtanak a hokisok

  •  
  •  
  •  

Amikor elindult tavaly a szezon, az UTE jégkorong csapatának vezetői tisztában voltak azzal, hogy a lilák nem az aranyéremért küzdenek majd. Ahogy hangsúlyozták, az első lépésben az volt a fontos, hogy minden tekintetben profi körülmények jöjjenek létre Újpesten. A nem titkolt célok között szerepelt, hogy minél több meccset nyerjen a csapat és jusson be a bajnokság rájátszásába.

– Az esélyt megteremtettük magunknak, az alapszakaszban szinte végig rájátszást érő helyen álltunk – összegzett Szilassy Zoltán vezetőedző. – Ehhez kellett egy brutálisan erős légiós sor, illetve az, hogy meg tudjuk őrizni a meccs közben megszerzett előnyeinket. Meg kellett tanulnunk mérkőzést nyerni. Ehhez át kellett alakítanunk a játékosok gondolkodását, akik korábban inkább a sikertelenséghez szoktak.
– Vége a bajnokságnak, lezárult egy év. Milyen célt tűztetek ki a következő idényre?
– A playoff-ba kell jutni, ez az elsődleges célunk. Ez szerintem reális, s ha az igazolásaink a terveknek megfelelően alakulnak, akkor az elődöntőbe jutás sem álom. Sokat dolgozó, sokat korcsolyázó, nagyon jó fizikumú csapat akarunk lenni, amelyik nagy hangsúlyt fektet a védekezésre. Ha huzamosan olyan formában tudunk játszani, mint januárban, amikor nagyon mentünk, akkor ott lesz a helyünk a legjobb négy között. Amikor elvállaltam a munkát az UTE csapatánál, azt ígértem, hogy három év alatt jutunk el az éremszerzésig. Ha megvalósulnak a terveink, akkor már a második évben eljuthatunk a dobogóig.
– Milyen tervekre gondolsz?
– Az igazolásokra, a szerződések megkötésére gondolok. Még az elején járunk a tárgyalásoknak, de szerencsére vannak már eldőlt ügyeink, Csányival, Lindgrennel már megállapodtunk. Úgy látjuk, érdemes lenne három-négy, jó minőségű magyar játékost leigazolnunk.
– Esetleg új légiósokkal is tárgyal a vezetőség?
– Keressük a megállapodás lehetőségét a meglévő játékosainkkal, megtettük az ajánlatokat. Van, akivel egészen közel járunk a megállapodáshoz, mással még le kell ülnünk, tárgyalni. Szerencsés helyzetben vagyunk, mondhatom, hogy a bőség zavarával küzdünk, mert más ligákból is felvették velünk a kapcsolatot, érdeklődnek a csapat iránt. Kifejezetten jó minőségű játékosok kerestek meg minket, amit nagyon jó visszaigazolásnak tartok: az elmúlt egy évben jó úton jártunk. Természetesen, ahogy tavaly is, most is nagyon fogunk figyelni arra, hogy az esetleg leigazolandó játékos, a képességek mellett, megfelelő emberi karakterrel is rendelkezzen.

(GG)