Jövőre nyereséges lehet a Synergon

  •  
  •  
  •  

Komoly, leépítésekkel járó átszervezést hajt végre az újpesti székhelyű Synergon, a cég csak a nyereséget termelő feladatokra fókuszál majd, a karcsúsítástól egymilliárd forintos megtakarítást, jövőre pedig nyereséget remél az új vezérigazgató – írja a Napi Gazdaság.

A lapnak adott interjúban Jutasi Zoltán elmondta, hogy a változások fő elve az eredményes üzleti területek megerősítése, a hosszan elnyúló, kockázatos, nem átlátható projektek és a kapcsolódó üzletágak megszüntetése, kiszervezése.

Az idén a cégcsoport árbevétele várhatóan meghaladja a 20 milliárd forintot, és éves viszonylatban közel 1 milliárd forinttal csökkentik a fix költségeket. Mindez létszámleépítéssel jár, amiről konkrét számot egyelőre nem mondott a vezérigazgató. Azt viszont jelezte, hogy ezzel “még közel sincs vége az átalakítással kapcsolatos költségoldali felülvizsgálatnak”.

Jutasi Zoltán szerint 2012-ben biztosan nem lesz negatív a cég eredménye, mint mondta, ehhez sem ő, sem a menedzsment többi tagja nem adhatja a nevét. A cég a jövőben a külföldi és a magánszektorban tervezett terjeszkedéssel próbálja meg kompenzálni a központi megrendelések, tenderek számának csökkenését.