•  
  •  
  •  

Idén július 18. és augusztus 2. között kerül sor a IV. kerületben a lakossági lomtalanításra. Az újpestiek ekkor szabadulhatnak meg a felesleges háztartási hulladéktól − tájékoztat közösségi média oldalán Czigler László alpolgármester.

Az FKF információi szerint a kerületben 10 körzetre osztva zajlik majd a lomtalanítás, mindegyik körzetben más-más napon szállítják el a kihelyezett hulladékot. A körzetek elhelyezkedése és a pontos dátumok az FKF honlapján található térképen olvashatóak.

A lomtalanítás során minden olyan, a háztartásban feleslegessé vált nagydarab hulladék kihelyezhető, amely méreténél fogva nem fér bele a hagyományos szemétgyűjtőkbe. Ide tartoznak a bútorok, matracok, szőnyegek, bőröndök, nagyméretű sportszerek és háztartási eszközök (például gyerekfürdető). Szigorúan tilos a veszélyes hulladék, az elektronikai és elektromos hulladék, illetve az ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék kihelyezése.

Az idei évtől a fahulladékokat elkülönítetten gyűjtik be a lomtalanítás alkalmával. A fahulladékok közé helyezhető: tömör fa, deszka, léc, forgácslap, lapra szerelt bútorok (a bútor részét képező zsanér, kilincs, fióksín, csavarok benne maradhatnak), OSB-lapok, rétegelt lemez, lapra szerelt faláda, rekesz, raklap.

ÚN

fotó: FKF

, , ,