Jutalom a rend őreinek

  •  
  •  
  •  

Reménykedve várja az állomány minden évben György napját, ezen a napon ünneplik ugyanis a Rendőrség Napját, s egyben ez a jutalomosztás dátuma is. Azok a hivatásos rendőrök és közalkalmazottak részesülnek évről évre pénzjutalomban, akik sokat tesznek a közbiztonságért, annak javításáért.

Ezúttal Újpesten negyvenhárman kaptak jutalmat kiemelkedő munkavégzésük elismeréséül. A jutalmazottak főként a végrehajtó állományból kerültek ki, voltak között egyaránt a bűnügyi és közrendvédelmi osztályok dolgozói is, de közalkalmazottak munkáját is díjazták a vezetők.
Horváth Imre, az újpesti önkormányzat közbiztonsági bizottságának elnöke, dr. Budaházy Gábor aljegyző és dr. Baranyi József alezredes adták át az elismeréseket ünnepélyes keretek között. Három rendőr kapott főkapitányi jutalmat, amelyet majd a BRFK központi épületében, a Teve utcában vehetnek át az, a többiek az önkormányzat közbiztonsági alapítványából kaptak nettó néhány tízezer forintot.
Baranyi József, Újpest rendőrkapitánya elmondta, hogy a rendőrök számára nem csupán a pénz jelent ilyenkor örömöt, hanem az erkölcsi elismerés:
-Minden ilyen jutalmazással azt bizonyítja Újpest vezetősége, hogy a lakosság valamilyen szinten elégedett a rendőrség munkájával, az önkormányzattal együtt sajátjának érzik az újpesti rendőröket. – tette hozzá a rendőrkapitány.