Jutalom és köszönet

  •  
  •  
  •  

Összesen hatvanan vehettek át év végi, az eddigieknél nagyobb összértékű jutalmat az önkormányzat jóvoltából az újpesti rendőrségen. A polgármester a Százan Újpestért akciókat és a közterületi jelenlétet, míg Újpest rendőrkapitánya az erőn felüli és önként (!) vállalt túlórát emelte ki.

Dr. Terdik Tamás alezredes, Újpest rendőrkapitánya a december 5-i rendkívüli állománygyűlésen megköszönte az éves munkát. Külön kiemelte a már lezajlott Áldozatsegítő hálózat reprezentatív telefonos felmérésének eredményét. Eszerint ugyanis Újpestet az itt élők biztonságosabbnak érzik a teljes Budapestnél.
Hozzátette: csökkent a bűnesetek, és azon belül is a közterületen elkövetett cselekmények száma, az állományra pedig jellemző, hogy sokan kérés nélkül, önként (!) vállalnak túlórát.

Wintermantel Zsolt polgármester a sportnyelvet idézve röviden annyit mondott: a győzelmet nem kell, a vereséget pedig nem szabad megmagyarázni. Szerinte az állomány ereje, összetartása a fővárosi szinten is példaértékű Százan Újpestért akciókban, az utcai szolgálatban és az egész éves munkában is megmutatkozik. Emiatt a teljesítmény miatt kaptak hatvanan az eddigiektől nagyobb összértékű jutalmat
A köszönetnyilvánítások után az érintettek átvették a jutalmakat.

Kép és szöveg: M. Orbán András