Kabát Péter a visszatérésről

  •  
  •  
  •  

Az Újpest 36 éves támadója, Kabát Péter két hónapja bajlódik sérüléssel, a hétvégén sem térhet vissza a pályára. Reményei szerint azonban a Debrecen elleni jövő heti mérkőzésen már szerepelhet.

„Már több mint két hónapja bajlódom ezzel a nyavalyás sérüléssel, be van gyulladva az ín a lábamban, de nagy örömömre szerdán először minden gyakorlatot teljes intenzitással végigdolgoztam. Erre az utolsó tíz percet ki kellett hagynom, mert újra fájdalmat éreztem a vádlimban – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kabát Péter, az Újpest 36 esztendős csatára. – Nem akartam elhinni… Lelkileg nem könnyű feldolgozni, hogy mostanában sűrűn látogatom az orvosi rendelőt. Úgy érzem, bekeményedett a vádlim, olyan, mintha be lenne feszülve, nem kellemes, annyi szent. A legrosszabb az egészben, hogy sosem voltam sérülékeny, erre fel már hosszú hetek óta szenvedek ettől a gyulladástól. Néha úgy érzem, egy helyben toporgok, aki lát edzésen, talán nem is érti, miért nem vagyok hétvégente a csapat keretében, hiszen futok, passzolok, dolgozom – csak közben érzem, hogy valami nem stimmel a lábammal, mindig fáj egy kicsit.”
A helyzet persze nem annyira drámai, hiszen ennyi kihagyás után akár gyenge, rossz állapotban is lehetne az élvonalban 257 mérkőzésen 105 gólt szerző, tizenhatszoros válogatott csatár.
„Küszködök lemaradással, de tudom pótolni – folytatta. – A hétvégi, Pécs elleni bajnokin sem léphetek pályára, talán majd a Debrecen ellen. Már nagyon vágyom vissza a pályára!”