Kabát Péter: „Nehéz lesz, de nyernünk kell!”

  •  
  •  
  •  

Támadónk a Paks ellen első félidőben mutatott játékkal hozná el a három pontot a Puskás Akadémia ellen

Gólerősen kezdte a szezont támadónk, Kabát Péter, aki a Vasas elleni felkészülési mérkőzés után a bajnoki nyitányon betalált az MVM Paks hálójába is. A szurkolók által két alkalommal is a 2012/2013-as szezon legjobb magyar játékosának megválasztott csatár természetesen bosszúsan emlékezik vissza a szombati meccsre, hiszen érzése szerint csapatunk közelebb állt a győzelemhez.

„Mindenki maximálisan odatette magát a Paks ellen, ezzel nem volt gond, főleg az első hatvan percben játszottunk jól. Nem is nagyon volt ekkor helyzete a Paksnak, nekünk pedig csak az első félidőben volt három olyan lehetőségünk, amelyből ha kettőt belövünk szerintem megvan a meccs. Szabálytalan gólt kaptunk, talán kétméteres les is lehetett, de ettől függetlenül 1-1-nél is úgy éreztem, hogy megnyerjük majd a találkozót. A gól után a vendégeknek is voltak lehetőségeik, de mi továbbra is mentünk előre, ott volt a kapufám is, szóval összességében közelebb álltunk a győzelemhez, de egy elkerülhető tizenegyessel végül kikaptunk. Bosszantó a vereség, de ezen tovább kell lépni és nyernünk kell majd szombaton a Puskás Akadémia ellen.”

Ahogyan Peti említette, a hétvégén az újonc Puskás Akadémia FC lesz csapatunk ellenfele. A mérkőzésre szombaton 21:00 órakor a székesfehérvári Sóstói Stadionban kerül sor.

„Nehéz mérkőzés lesz, lelkes és fiatal játékosok alkotják az újonc keretét, kiegészülve néhány rutinos és jó labdarúgóval.  Ugyanúgy kell játszanunk majd, mint a Paks ellen az első félidőben, de ezúttal kilencven percen keresztül, akkor nem lehet gond és elhozzuk majd a három pontot. Sokat számít, hogy este lesz a meccs, mert hihetetlen meleg volt a múlt héten, a Szusza Ferenc Stadionban a pályán pedig tapasztalataim szerint ilyenkor ráadásul még nagyobb a forróság, mint a többi stadionban. Persze a körülmények mindkét csapatnak azonosak, de szerintem egyébként is jobban szeret mindenki villanyfényes meccseket játszani. Jó mérkőzést várok sok góllal, és természetesen Újpest-győzelemmel.”

A nyáron Újpestre visszatérő Jarmo Ahjupera személyében Kabát Péter új csatártársat kapott maga mellé. A már 101 NB I-es gólnál tartó játékos csak dicsérni tudta az észt válogatott labdarúgót.

„Mindenképpen segítség nekem is Jarmo játéka. Magas jól fejel és jól is tartja meg a labdákat. Szerintem remekül tudunk majd együtt játszani a továbbiakban is. Keményen edz ő is, látszik rajta, hogy nagyon szeretne újra bizonyítani Újpesten. Bízom benne, hogy sok gólt lövünk majd együtt.”