Kabát Péter: „Számomra ez többet jelent három pontnál”

  •  
  •  
  •  

Góllal vette ki a részét a Ferencváros vasárnapi legyőzéséből Kabát Péter. Rutinos támadónk úgy érzi, nem lett volna igazságos, ha nem mi nyerjük meg a derbit, és abban bízik, hogy az utolsó percekben kiharcolt győzelem után a csapat elindul majd felfelé a tabellán.

– Ennél izgalmasabb végjátékot megírni sem lehetett volna…
– Igen, megnéztem már kétszer-háromszor a meccset és az összefoglalókat is, egy kicsit még mindig a vasárnap hatása alatt vagyok. Nem sokszor adatik meg egy labdarúgó életében, hogy az utolsó másodpercben szerzett góllal nyerjen a csapata egy ekkora rangadón. Szerintem nem lett volna igazságos, ha 1-1 marad az állás, főleg azért, mert az első félidőben sokkal jobban játszottunk.

– Pedig nem sok időtök volt a vezetés újboli megszerzésére, hiszen már a Ferencváros gólja is a kilencvenedik percben esett.
– Ideges lettem, megfordult a fejemben, hogy nem nyerjük meg a mérkőzést. Amikor odaálltam a szöglethez tudtam, hogy ez lesz az utolsó esélyünk, ezért nagyon koncentráltam, hogy jó helyre menjen a labda. Vermes Krisztián túlugrotta az egyik legjobban fejelő zöld-fehér hátvédet, Bavon higgadt befejezése pedig úgy gondolom, hogy az egész klubnak nagyon sokat jelenetett. Szép és értekes győzelem volt a vasárnapi, külön meg szeretném köszönni a szurkolóknak is, akik a Ferencváros gólja után is ugyanúgy buzdítottak minket, fantasztikus hangulat volt végig. Az ilyen meccsekért érdemes készülni, a derbiket amúgy sem felejti el az ember, egy ilyen befejezést pedig nem is lehet.

– Megszerezted az első gólodat a szezonban, debütálhatott az új gólöröm is. Mi a története?
– Belgiumban, az edzőtáborban állandóan az a szám szólt, amelynek egyik klipjében Neymar is táncol. Szobatársammal, Mohával (Remili – szerk.) megbeszéltük, hogy így örülünk majd, ha egyikünk gólt szerez. Az eltiltásom miatt a paksi gólját nem tudtuk együtt ünnepelni, ezért egészen a negyedik fordulóig várnunk kellett erre.

– Ahogyan már említetted, a második félidőben nem sikerült ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint az első játékrészben. Mi lehetett ennek az oka?
– Nagyon akartuk ezt a győzelmet, lehet tudat alatt benne volt mindenkiben, hogy tartani kéne az eredményt. Ugyanakkor annyira nem éreztem veszélyesnek a Ferencvárost, próbálkoztak, de a legnagyobb helyzetük talán még az első félidőben volt, Böde fejesénél.

 – Mekkora pluszt jelenthet a csapatnak a derbin aratott győzelem – azon túl persze, hogy először sikerült begyűjteni a három pontot a szezonban?
– Az öltőzői hangulatra eddig sem lehetett panasz, de azért éreztem mindenkinél, hogy hiányzik a győzelem. Már az edzéseken látni lehetett, hogy mennyire akarja mindenki a sikert. Persze, három pontot adtak ezért a meccsért is, de számomra ez többet ér annál. Szerintem nagy lökést ad ez a folytatásra, de pénteken már az MTK otthonában játszunk, mostantól már arra kell koncentrálnunk. Biztos vagyok benne, hogy az sem lesz könnyű mérkőzés.