Kabát Péter vezeti a góllővőlistát

  •  
  •  
  •  

Hamar bizonyította Kabát Péter, hogy rászolgált a szerződésének meghosszabbítására, hiszen azóta két bajnoki mérkőzésen három gólt szerzett, emellett pedig egy gólpasszt is kiosztott Yadin Zarisnak. Az Újpest FC csatára nyolc találattal vezeti az élvonal góllövőlistáját.

– Emlékszel, hogy mikor vezetted utoljára a góllövőlistát?

– Amikor idekerültem Újpestre és Szentes Lázár volt a vezetőedző. Abban az évben végül nem én lettem a legjobb góllövő. Viszont, a 2000/2001-es szezonban sikerült az élen végeznem, de akkor még a Vasasban játszottam. A szezon felénél 12 gólom volt, majd az első tavaszi meccsen mesterhármast lőttem, végül pedig 24 találatig jutottam.

– Hasonló számmal gondolom elégedett lennél most is.

– Szerintem, ha egy csatár tizenöt, vagy annál több gólt szerez egy szezonban, az már jó teljesítmény. Húsz gólnál többet lőni pedig szenzációs teljesítmény. Persze minden meccsen azért lépek pályára, hogy nyerjen a csapat én pedig eredményes legyek.

– Mi a titka az elmúlt hetek gólerős játékának?

– Nem titok, érzem a bizalmat itt, Újpesten mind a szakmai stáb, mind a tulajdonos úr részéről. Már tavasszal sem ment rosszul a játék, de akkor egy sérülés miatt nem tudtam úgy befejezni a szezont, ahogyan szerettem volna. A felkészülést viszont már nem hagytam ki, és, azóta is jól érzem magam.

– A csapat viszont az elmúlt két bajnokin, góljaid ellenére is csak egy pontot szerzett.

– Kispestre is győzni mentünk, de ott egy pontot szerezni talán még elfogadható teljesítmény.  Bár az igaz, hogy az utolsó tíz percben, emberelőnyben okosabban és pontosabban kellett volna játszanunk. Az előtte lévő két bajnokit viszont nem kérdés, hogy elszúrtuk. Ha, csak a Pápa és a Győr ellen megőrizzük az előnyünket, már a dobogó közelében lennénk. Most három nagyon fontos találkozó áll előttünk. Nem szeretném, hogy úgy tűnjön, lenézem az ellenfeleinket, de mindenképpen kilenc ponttal számolok a következő három meccsen.

– Pénteken az Eger érkezik a Szusza Ferenc Stadionba, akik valószínűleg védekező taktikával lépnek majd pályára…

– Türelmesen, pontosan kell játszanunk, ahogyan Győrben is tettük Rövid, gyors passzokkal a széleken kell megbontani a védekezésüket. Bevallom, attól nem tartok, hogy nem lesz elég helyzetünk. Jót tenne, ha már a mérkőzés elején sikerülne betalálnunk.

– Nem titok, már készül a könyv eddig pályafutásodról, amelynek bevételét jótékony célra kívánod felajánlani. A tervek szerint mikor lehet majd megvásárolni?

– December elején, de legkésőbb karácsony előtt szeretnénk kijönni vele. Van vele munka, de haladunk, remélem néhány héten belül készen is lesz. Barátnőm vetette fel először, hogy rászoruló gyermekek részére utaljuk majd a bevételt, de részemről sem volt kérdés, hogy jótékony célt szolgáljon majd a befolyt összeg.

Újpest FC – Egri FC: 2012. 11. 02. (péntek), 19.00.

Szusza Ferenc Stadion

ujpestfc.hu/gg