Kábítószer a fagyasztóban

  •  
  •  
  •  

Lakásban tartott kábítószerről értesítették a rendőröket november 16-án. A nyomozók a Pöltenberg utcai lakásban három személyt vontak intézkedés alá majd házkutatásba kezdtek, amely során a hűtőszekrény fagyasztójában egy számzáras széfet találtak.

A széf kulcsa a lakásban lakó H. Lajos kabátzsebéből került elő, a kinyitott fémdobozból három nylon zacskóban külön csomagolva zöld színű szárított növényt találtak a nyomozók 1,29 kg mennyiségben, valamint egy csomag alufóliába tekert fehér port 8,45 gramm mennyiségben. H. Lajost a rendőrök előállították és őrizetbe vették, a nyomozás szakértők bevonásával folytatódik tovább.

Áruházból lopott

Kozmetikai cikkeket lopott egy férfi november 17-én az újpesti Tesco áruházból. A kiérkező rendőröknek az áruház biztonsági őre elmondta, hogy a tolvaj a ruházatába rejtve vitte ki zsákmányát az üzletből. A cselekményt észlelve az őr a férfihez lépett, és felszólította, hogy menjen vele az irodába, mire az elkövető a földre lökte. A biztonsági őr társa próbálta a férfit megállítani, dulakodni kezdtek, mely során a biztonsági őrt nagyobb ütés érte, amitől a földre esett. A kiérkező rendőrök a lehetséges menekülési útvonalat átvizsgálták és a helyszín közelében elfogták K. Tibort, akinek ruházatából előkerültek a boltból eltulajdonított termékek. A tolvaj ellen – előzetes letartóztatása mellett – rablás miatt folyik büntetőeljárás.

Az SZTK-ból akartak lopni

Két személyt tartott vissza és hívott rendőrt hozzájuk a Szakorvosi Rendelő biztonsági őre a napokban. A két besurranó az intézmény hátsó bejárati ajtaját befeszítve a helyiségben lévő épületi vasszerkezeteket, fűtésberendezéseket akarta eltulajdonítani. A rendőrök elfogták őket, a két férfi ellen lopás kísérlete miatt folyik nyomozás.

Két nappal később ugyancsak az SZTK-ból akartak lopni, ezúttal egy férfi az alagsor bejárati ajtajának befeszítésével hatolt be az épületbe, ahol vasszerkezetek, fűtésberendezések voltak elhelyezve. A kiérkező rendőrök előállították a besurranót, akivel szemben szintén lopási kísérlet miatt folyik nyomozás.

Megverték és kifosztották a beteget

Három ismeretlen megvert egy hatvanéves beteget és vette el száztízezer forintját és iratait a Baross utcai kórházban a napokban. Az idős férfi a bántalmazást követően megpróbált a kórterembe visszatérni, azonban a folyosón eszméletét vesztette, majd az Árpád Kórház Traumatológiai Osztályára szállították. Miután a sértett visszanyerte eszméletét a nyomozóknak elmondta, hogy a három, számára ismeretlen férfi, minden indok nélkül bántalmazta és elektromos sokkolóval kábította el, amikor a földre esett fején és testének több részén rugdosni kezdték, a zsebében lévő pénztárcája ekkor esett ki, amiből eltulajdonították készpénzét és okmányait.
A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás miatt egyelőre ismeretlen tettesek ellen nyomoz.