Kajak-Kenu-Sárkányhajó Nyílt Nap

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Kajak-Kenu Sport Club 2015. szeptember 26-án délelőtt 10 órától nyílt napot tart az újpesti Duna-parton a GE-Tungsram Csónakházban. A nyílt napon a gyerekek és szüleik ingyenesen megismerkedhetnek a kajakozás, túrakenuzás és sárkányhajózás szépségeivel a Duna észak-pesti nyugodt vizén.

E hazai viszonylatban legsikeresebb sportág kipróbálásához valamennyi szükséges felszerelést – sporthajót, evezőlapátot, valamint mentőmellényt – biztosítja a klub, és a látogatók az első evezőcsapások megtétele előtt alapképzést is kapnak a biztonságos vízi közlekedés technikájáról.

Az érdeklődők tapasztalt sportolók segítségével és motoros kísérőhajók felügyelete mellett szerezhetik meg első élményeiket. Megtapasztalhatják továbbá, milyen egy hajóban evezni Solti Lászlóval, aki a két héttel ezelőtti győri kajak-kenu maraton-világbajnokságon megszerezte második világbajnoki címét is.

Az esemény házigazdái az Újpest Gyermekeiért- és Edzői Életműdíjas szakosztályvezető, olimpiai dobogós és többszörös világbajnok Giczy Csaba, valamint Zakariás Mária, akik szintén újpesti (Vasas Izzó – Tungsram SC, UTE) kajakversenyzők voltak.

A klubnak otthont adó GE-Tungsram Csónakház megközelíthető:
– autóval a Váci úton a városból kifelé menet a Fóti út utáni első lámpás kereszteződésnél (Rév utca) balra a Duna-partig, majd a parti úton (Üdülő sor) jobbra 300 m-re az első csónakházig (nagy zöld kapu),
– gyalog a 104/204-es busz Messer gázgyárnál lévő megállójától a Duna-part felé, az egykori Tungsram Strand főbejáratán (nagy kék kapu) keresztül a csónakházig.

További információk a www.uksc.hu webhelyen.

Giczy Gergő