Kajakkal Európa körül

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Közművelődési Kör május 8-án, pénteken, este 7 órai kezdettel tartja meg következő klubestjét az Újpesti Polgár Centrumban (IV. Árpád út 66.) Végvári Tamás tengeri kajakos, világutazó lesz a vendég, aki az elmúlt 25 évben Tűzföldtől Nepálig számos helyen járt.

Egyedül, alig 50 cm széles kajakjával most Európa körül utazik, a kalandos túra élményeit osztja meg Kajakkal Európa körül című előadásában. A Budapesttől Norvégiáig tartó út első, 4200 kilométeres szakasza Athénnál fejeződött be. Idén májustól a Duna, a Fekete-tenger, a Boszporusz és az Égei-tenger partvidékének végigevezése után a görög fővárostól folytatódik az utazás, át a Korinthoszi csatornán Korfu szigete és az Albán határ felé.
Beszélgetőtársa és az est házigazdája Végh László lesz.

Ezt követően május 22-én, pénteken este 7 órákor tart ismét klubestet az Újpesti Közművelődési Kör a Polgár Centrum színháztermében, amikor Lelkek érintése címmel St. Martin eMeRTon-díjas előadóművész, zeneszerző, a szaxofon hazai mestere ad koncertet az Újpesti Városvédő Egyesülettel közös szervezésben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A helyszínen lehetőség lesz a művész CD-it, kiadványait megvásárolni.
Az est háziasszonya Szöllősy Marianne lesz.

A Közművelődési Kör évadzáró kirándulása – Burgenlandba – június 13-án, szombaton lesz, az előzetes jelentkezések alapján. A pontos indulásról időben tájékoztatást adnak. Még vannak szabad helyek, kérjük a mielőbbi jelentkezést a részvételi díj befizetésével dr. Kocsis Andreánál.