Kakaóparti a városházán

  •  
  •  
  •  

Izgatottan várakozó diákok gyülekeztek kedden az újpesti városháza előtt. „Már majdnem fél egy, lassan bemehetünk!” – hallatszott ki egy kislány hangja a csoportból. Április 15-én kora délután ugyanis újabb két iskolás csapat látogatott el a polgármester meghívására Újpest legszebb középületébe.

 Elsőként az Újpesti Bajza József Általános Iskola, majd pár órával később a Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola diákjainak mutatta be az épületet Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője.

Miután a gyerekek megtudták, hogy ki volt Újpest első polgára, és hogy kit is ábrázol az épület tetején magasodó szoboralak, végighaladtak a díszes falak között, és a házasságkötő teremben foglaltak helyet. Egy interaktív játék során esküvőt rögtönöztek, majd a „házaspár” és a „násznép” a díszterembe vonult, ahol Wintermantel Zsolt fogadta őket.

Egy újabb játék során megtudták a gyerekek, hogy hogyan zajlik a polgármester- és a jegyzőválasztás, és olyan „hadititkokra” is fény derült, hogy az épület aljában régen bizony börtön is volt.
A program lezárásaként a gyerekek habos kakaót szürcsölve és kalácsot majszolva beszélték meg az új élményeket.
D.V.