KALANDOZÁS RITMUSORSZÁGBAN

  •  
  •  
  •  

Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus ötlete alapján született a Tititá gyermekprodukció, ami a színházi élmény mellett, iskolán kívüli tanóraként is értelmezhető; legyen szó zenéről, irodalomról, környezetvédelemről, esélyegyenlőségről. Az előadás az Ady Endre Művelődési Házba „látogat”.

„Kalandra fel Ritmusországba, hol taktusra jár a gyerekek keze, feje, lába. Tititá, tátiti, gyertek velünk játszani! Itt minden kipróbálható, fazék, födő, fakanál megszólaltatható! Hallasd a hangod, dobogjon a lábad, üsd össze a tenyered, soha meg nem bánod!” – így szól a kikiáltó, aki nem más, mint Novák Péter, az előadás főszereplője, mozgatója. Partnerei muzsikusok és egy táncos pár − „Ti” és a „Tá”, – akikkel Ritmusországba kalandozik, a gyerekközönséget választva útitársul.

A játékmester előadói készsége mellett, civil tapasztalatait is integrálta a hatvanperces foglalkozásba, így a gyerekek számára közérthető, interaktív módon mesél a hulladék felhasználás, újra hasznosítás, avagy éppen a családi, baráti kapcsolatok fontosságáról, Tamkó Sirató Károly versei kapcsán.

Játékvezető:  Novák Péter
Zenészek: Küttel Dávid, Babos Károly, Szokolay Dongó Balázs
Táncosok: Pótor Kata, Lengyel Szabolcs
Zene: Novák Péter, Lázár Zsigmond és a Zenekar
Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán

Óvodásoknak: október 14. kedd, 10 óra 30 perc
Iskolásoknak:    október 14. kedd, 14 óra 30 perc

Helyszín: Ady Endre Művelődési Ház
Belépődíj: 800 Ft

Információ: a 2316000-es telefonszámon vagy a katona.gyongyi@ujkk.hu címen.