•  
  •  
  •  

Újpesti sikert hozott az országos Lions Békeposzter rajzverseny, a második díjat Gerencsér Kamilla, a Karinthy általános iskola tanulója hozhatta el.

Tavaly ősszel zárult az önkormányzat által támogatott II. Újpesti Lions Békeposzter rajzverseny, amelyet ezúttal is újpesti országos siker követett. Megosztott második helyezést ért el a Babits Mihály Gimnázium és a Karinthy Frigyes Magyar– Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ötödikes tanulója, Gerencsér Kamilla. (Mint ismert, az előző évben újpesti gyermek nyerte az országos versenyt. A szerk.)
– Nagy öröm számunkra, hogy az önkormányzati segítséggel
megvalósult II. Újpesti Lions Békeposzter rajzverseny újabb sikert hozott – mondta Saly Péter, az Újpest Árpád Lions elnöke. – A „Képzeld el, milyen a békés világ” témakörben számtalan értékes alkotás született. Felhívásunkat egyre komolyabban
veszik az iskolák, hiszen jelentősen megnőtt a részt vevő tanintézmények és a beküldött pályaművek száma is – fűzte hozzá az elnök.
Február 22-én 16 órakor hivatalos eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás nyílik az országos verseny legszebb munkáiból a ferencvárosi Erlin Galériában, a Ráday utca 49. szám alatt, ahol egyebek mellett Gerencsér Kamilla munkája is megtekinthető lesz. A klasszikus, felszabadult gyermeki örömből fakadó, külső világot ábrázoló
rajzzal előkelő helyezést elért kislány felkészítő tanára Vincze Zoltánné volt. Gratulálunk Gerencsér Kamillának és tanárának, Vincze Zoltánnénak!
G. R.