•  
  •  
  •  

A rendszerváltás óta eltelt időszakban a választási kampányok jellemzője volt a plakáterdők megjelenése villanyoszlopokon, ragasztva, akasztva, számos helyen ahol éjszaka vödrökkel és létrákkal telepakolt aktivisták kockázat nélkül ragaszthattak.

Az Elmű, BDK, BKV vagy a telefontársaság persze messze van, és mire az elrondított építményeik miatt felszólítják a jelöltet az illegális plakát eltávolítására, már rég vége a kampánynak. A választások után sokszor elfogyott a lelkesedés a pártok részéről a plakátok eltávolítására, olykor a kiragasztó pártok meg is szűntek, és így itt maradtak velünk az eső áztatta, nap égette fakó plakátok. A jogalkotó ennek az áldatlan gyakorlatnak próbált gátat szabni azzal, hogy szabályozta a közterületi plakátok elhelyezését, de a Kúria döntésében ismét szabad teret engedett a vadplakátolásnak, és ezzel az eddig visszafogottnak tűnő politikai erők újra felfedezték az illegális plakátozás lehetőségeit. A demokrácia és a kampány jelszavával felvértezve tehát ismét összeragasztózzá városunk utcáit.

Újpest közterületeinek ápolásában, fenntartásában sok ember dolgozik városszerte, az újpesti emberek is mind jobban odafi gyelnek környezetükre, a tisztaságra. Az elmúlt pár évben látványos eredményeket értünk el, létrehoztuk a Városgondnokságot, munkatársaikkal városszerte találkozhatunk, munkájuknak meg van az eredménye. Ezekkel a mindent elcsúfító, összevissza plakátozásokkal, ezt a munkát teszik tönkre egyesek. Úgy is mondhatjuk, akik ezt csinálják, azoknak csak szavakban fontos a rend.

Tisztelt plakátragasztók, villanyoszlopon hirdetők, kérem tiszteljék jobban városunk szépségét, és tisztaságát. 

Rádi Attila városüzemeltetési alpolgármester