Kánikulai napok, színes programok

  •  
  •  
  •  

Kánikulai hétvége előtt állunk. Programajánlónkban zömmel szabadtéri programokat kínálunk Újpest határain belül. A labdarúgás szerelmeseit az új szezon őszi első fordulója várja. Igazi családi program lehet a Tarzan™ Park és a hadikikötőben rendezendő nyílt nap. Bármerre mennek is, javasoljuk, hogy öltözékük összeállításánál vegyék komolyan a nap elleni védelmet és a folyadékpótlást.

Közös szenvedélyünk a játék – árnyas fák alatt

A Tábor utcai Tarzan™ Park, amely Magyarországon egyedülálló szabadtéri családi játszópark, rendkívül népszerű a megnyitása óta. A közel kéthektáros park a nyári melegben is vonzó, az árnyékos, ligetes területen a gyerekek szórakozását és biztonságát játékmesterek felügyelik, így a szülőknek, nagyszülőknek lehetőségük nyílik a kikapcsolódásra, hűsölésre. Igazi vakációs program a hét minden egyes napjára, így a hétvégére is. Az újpestieket kedvezményes jegyárakkal várják, ehhez a lakcímkártyát kérik bemutatni a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Három év alatt a belépés ingyenes. 

A Tarzan™ Park ideálisan megközelíthető kerékpárral érkezők számára is. A bejáratnál kényelmes és korszerű kerékpártárolókat alakítottak ki. A park szülinapi partik színtere is lehet, a Tarzan Terasz zsúrokra is kiválóan alkalmas. (Cím: IV., Tábor u. 28. Nyitva tartás: mindennap 9-től 19 óráig.)

Ingyenes belépőt Újpest-Káposztásmegyer Facebook-oldalán (www.facebook.com/ujpest.kaposztasmegyer ) több alkalommal lehet nyerni a játékos feladványok nyomán. Érdemes erre is figyelni.

Tarzan kedvenc fagyija

A Tarzan™ Parkban mutatták be nemrégiben az  újpesti cukrászdák azt a tejes alapú babánfagylaltot, amelyet rétegzett csokoládé tesz még különlegesebbé. Az édesség a Tarzan kedvenc fagyija elnevezést kapta, és már kapható a Vadgesztenye cukrászdában, a Harangvirág cukrászdában, az Édes-gyömbér cukrászdában, a Horváth cukrászdában, a Sorrento cukrászdában, az Andretti Pizzéria és Fagyizóban, valamint az Orosz cukrászdában. A nyári üdítő, hideg édesség kimondottan újpesti specialitás, egy kellemes séta alkalmával is megkóstolható, ajánljuk ehhez bármelyik felsorolt cukrászdát. 

Szombaton: Piac-Placc

A szombat hagyományosan piacnap, így ajánljuk a Piac-Placc felkeresését, amely 

reggel 6 órától 14 óráig tart nyitva a Duna sétányon. Az Újpesti Párbeszéd javaslatai alapján indult kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket. 

Szombaton: nyílt nap a hadikikötőben

Az újpesti hadikikötő kapuit három évvel ezelőtt nyitotta ki utoljára az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, ezért az alakulat július 27-én, szombaton a most 165 éves magyar folyami hadihajózás tiszteletére nagyszabású rendezvénnyel várja az érdeklődőket. A programok között számos haditechnikai bemutató, majd bábműsor, a Honvéd Művész Együttes fellépése és több könnyűzenei koncert (Czető Band, Nyári lányok) is szerepel, de természetesen az elmaradhatatlan tűzszerész robotos – robbanóanyag-kereső kutyás – bemutatót is megtekinthetik a látogatók. Az érdeklődők ezen a napon az alakulat két AM típusú hajójával, illetve a rohamcsónakokkal is hajózhatnak a Dunán! A kapunyitás 9 óra 30-kor, kapuzárás 18 órakor lesz. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A sport, pontosabban a labdarúgás szerelmeseit az OTP Bank Liga 2013–2014-es szezonjának őszi rajtja várja. Július 27-én 16.30-kor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest FC–MVM Paks-labdarúgó-mérkőzés.

Időszaki kiállítások

A vizuális művészet kedvelőit váró tárlatok: 

Erdély virágai címmel szeptember 15-ig látogatható az az interaktív néprajzi fotókiállítás, amely a Szentendrei Szabadtéri Múzeum anyagába nyújt bepillantást. A kiállítás mindennap 9 és 18 óra között várja a látogatókat.

Az Ifjúsági Ház Új Galériájában az örmény gyermekrajzokat felvonultató tárlat július 22-ig látogatható, mindennap 9-től 18 óráig. 

A dunaszerdahelyi Karaffa Attila harminchárom alkotásából álló fényképkiállítása a hét elején nyílt meg. A tárlat augusztus 8-ig mindennap 9-től 18 óráig várja az érdeklődőket az Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Olga és Liliána, vasárnap Szabolcs és Alina nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.