Kapcsold le a villanyt 60 percre!

  •  
  •  
  •  

Az Újpesten működő Népszigeti Kutyaiskola Bemutatócsoportja a WWF felkérésére elkészítette új kisfilmjét, hogy támogassa a Föld Órája kezdeményezést március 26-án.

A Népszigeti Kutyaiskola és a WWF közös produkciójában az ebek mutatják meg, milyen egyszerűen részt lehet venni a világ legnagyobb önkéntes akciójában! Március 26-án a Budai Várban élőben is megnézheted a kutyusokat!

A WWF Föld Órája akciója világszerte 1,3 milliárd embert mozgósít. Tavaly Magyarországon 140 település, és több mint 200 vállalat kapcsolta le nélkülözhető fényeit, és elektromos berendezéseit egy órára, jelezve ezzel, hogy fontosnak tartja a klímaváltozás elleni küzdelmet.

„A WWF célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás-csökkentés, hanem a figyelemfelkeltés. Annak a gondolatnak az erősítése, hogy mindenki egyénileg is tehet valamit a klímaváltozás ellen, és nem csak a Föld Órája akció 60 percében. Arra ösztönözzük az embereket, hogy a mindennapjaikban tegyenek vállalható lépéseket a környezetünk védelméért – mondta Dakó Andrea, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója.

A WWF azt kéri, hogy 2011. március 26-án este fogj egy kamerát, és örökítsd meg, ahogyan kedvenc épületed sötétbe borul! A felvételekből egyedi videó készül majd, természetesen az összes résztvevő nevének feltüntetésével.