Káposztásmegyeri Egészség- és sportnap: szeptember 28-án, szombaton

  •  
  •  
  •  

Rendező: Újpest Önkormányzata és a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat

Az esemény a hagyományos útvonalakon, Káposztásmegyeren, a Farkaserdőben és környékén zajlik, 9 órától. Nevezésre – előzetesen – szeptember 20-ig a Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport-, Művelődési és Oktatási Osztályán (tel.: 231-3101/116, 118), továbbá a helyszínen, mindhárom versenyszámra 8 órától az adott versenyszám indításáig van lehetőség.

Az Óceánárok utcából rajtoló, elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak javasolt Minifutás távja 1,6, a Maxifutásé 3 kilométer, míg a kerékpáros futamra benevezők 8,6 kilométeres távot teljesítenek. Ebben az évben egy negyedik rajt is lesz, mégpedig a kutyás futásoké, ők 2 kilométeres távot tesznek meg, rajtjuk a Rex Állatsziget előtti útszakaszon található. (Bővebben:www.ujpest.hu)

Egészségnap: szeptember 28-án 10 órától 16.30-ig
Helyszín: a Babits Mihály Gimnázium Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium Tagintézménye, IV., Hajló u. 2–8.
Ízelítő a tervezett ingyenes egészségvédelmi programokból: vércukor-, koleszterin-, vérnyomás-, testsúly-, magasságmérés, szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, diétás tanácsadás, érszűkület-vizsgálat, komputeres szemvizsgálat felnőtteknek, bőrgyógyászati szűrővizsgálat, emésztőszervi betegségek szűrése, kérdőíves kikérdezés, tanácsadás, ultrahang- és hallásvizsgálat, urológiai PSA-szűrés, helicobakterium-szűrés várja többek között a látogatókat. Részletes programok az Újpesti Napló következő lapszámában.