•  
  •  
  •  

Közösségi oldalán tett közzé évköszöntő videót Budapest főpolgármestere.

„2020 sokak életében az egyik legnehezebb év volt” – többek között erről beszélt Karácsony Gergely főpolgármester abban a videóban, melyet közösségi oldalán tett közzé újév alkalmából.

„Az emberek egy része mintha kezdene beletörődni a napi szomorú halálozási statisztikákba, elfelejtve azt, hogy emögött emberi sorsok, barátok, családok vannak. De azokról sem szabad elfeledkezni, akik a járvány leküzdéséért dolgoznak. Éppen ezért hálásnak kell lenni azoknak, akik tesznek értünk, de azoknak a budapestieknek is, akik betartották eddig is a járványügyi szabályokat.”

-fogalmazott Karácsony Gergely.

A főpolgármester természetesen beszélt azokról a kormányzati intézkedésekről is, amelyek mind Budapestet, mind más önkormányzatokat is rendkívül hátrányosan érintenek. Karácsony szerint hiába veszi ki a részét a főváros a járvány elleni harcból, a kormány mindeközben éppen a főváros, illetve más ellenzéki vezetésű kerületek, települések ellen harcol.

„Budapestet nem lehet legyőzni. A főváros erejét az öntudatos és szolidáris polgárai biztosítják, ezen a közösségen pedig sem a szűklátókörű politikusok, sem a járvány nem kerekedhet felül.”

-mondta erről Karácsony Gergely.

A főpolgármester bízik abban, hogy a most megkezdődött 2021-es év az újrakezdés és az újratervezés éve lehet. Hisz abban, hogy a vakcinával sikeresen legyűrhető a járvány, és minden visszatérhet a régi kerékvágásba. Bízik azonban abban is, hogy ezután is jobban vigyázunk egymásra, környezetünkre és bolygónkra is.

, , ,