Karácsony Gergely újra bevezeti a lakásrezsi-támogatást

  •  
  •  
  •  

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön többek között arról döntött, hogy felmenti a Pesti úti idősotthon vezetőjét, négyszáz szociális dolgozó pedig átlagosan 100 ezer forintos egyszeri jutalmat kap, írja a HVG.

A Fővárosi Közgyűlés a leginkább rászoruló budapesti háztartások közüzemi kiadásainak támogatására

200 millió forintot különít el az idei költségvetésében.

Az erről szóló döntést csütörtökön tették közzé a budapest.hu oldalon. Az újból bevezetett lakásrezsi-támogatás folyósítása a közüzemi havi számlákban történő jóváírással történik, várhatóan szeptembertől.

A támogatás a távfűtési fogyasztók esetében a távfűtési, egyéb esetben a víz-, csatorna- és szemétszállítási díjat csökkenti havi 2000 forinttal.

Akik nem távhőfogyasztók, azok számára a vízdíj és a csatornadíj 750-750 forinttal, a szemétdíj pedig 500 forinttal csökken.

A támogatásra egy lakásban egy ember jogosult. A javaslat szerint a támogatás becsült igénybevétele a támogatás első hónapjaiban valószínűleg alatta marad majd a 20 ezer háztartásnak.

Karácsony Gergely a közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva döntött arról is, hogy a fővárosi önkormányzat fenntartásában működő

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek munkavállalói közül négyszázan átlagosan 100 ezer forintos egyszeri jutalomban részesülnek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben végzett munkájuk elismeréseként.

Erre a célra 47 millió forintot biztosítanak.

Karácsony Gergely arról is döntött, hogy közös megegyezéssel megszünteti a Pesti úti idősotthon vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát május 31-gyel. Az intézményvezetői poszt ellátására pályázatot írnak ki.

A cikk emlékeztet, hogy Skultéti József korábban személyes hangvételű levélben kérte felmentését a főpolgármestertől.

, , , , ,