Karácsony: Magyarország mai születésnapján az újjászületésére készül

  •  
  •  
  •  

„Sokféle elnevezése volt a múltban a mai ünnepnek, augusztus 20-ának. Én ezt az újkeletűt szeretem a legjobban: Magyarország születésnapja “– írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint „keserédes ez az idei születésnap, talán több is benne a keserű, mint az édes”. Karácsony emlékeztet a mögöttünk hagyott hónapok „megannyi nehézségére, fájdalmára” és „a jövővel kapcsolatos szorongásra”. Hozzáteszi: a járvány és a gazdasági válság nagyon sok változással járt, „örökérvényűnek hitt normákat írt felül, dogmákat döntött romba”.

 

 

Karácsony szerint “a darabjaira hullott világot úgy kell összeraknunk, hogy nem a régit akarjuk toldozni-foltozni”. A főpolgármester „új társadalmi-gazdasági viszonyrendszer” megalkotását szorgalmazza, „fenntarthatóbb és emberségesebb” politikával, „zöld és szociális fordulattal”.

„Magyarország idei születésnapját úgy kell megélje, hogy az újjászületésére készül” – mutat rá, hangsúlyozva, hogy a legfontosabb a közösségek megerősítése.

“Légy türelmes mindenekhez, nemcsak a hatalmasokhoz, hanem azokhoz, akik nem férnek a hatalomhoz” – idézi Szent István intelmeit a főpolgármester.

, , , ,