Karácsony másnapján: Tűz egy használaton kívüli raktárépületben

  •  
  •  
  •  

A Váci út újpesti szakaszán, az 1. szám alatt, egy használaton kívüli raktárépület gyulladt ki karácsony második napján . A tűzoltás közel két órát, az utómunkálatok is közel ennyi időt igényeltek a tűzoltóktól. Vizsgálat tisztázza majd, hogy tartózkodott-e valaki a tűz idején a raktárépületben.

Eloltották a tüzet és az utómunkálatokat is elvégezték a tűzoltók abban a használaton kívüli , Váci út 1. szám alatti raktárépületben, amely december 26-án gyulladt ki. 

Mint ahogyan Szabadi Bálinttól a  Fővárosi Tűzoltóság sajtóügyeletesétől megtudtuk, délben érkezett a tüzet jelző riasztás a mintegy 300 négyzetméteres, 80 méter hosszú, könnyűszerkezetes épülethez, amely  teljes terjedelmében égett.

Az égő raktárépülethez  az Újpesti Tűzőrségen kívül a XIII. kerületi tűzoltók és az úgynevezett Alapfokú Tűzoltó Iskola ügyeletben lévő tanulói indultak. Az  öt fokozatú skálán  3. fokozatúként minősített tűzesethez ily módon negyven tűzoltó  indult.

A tűzoltóknak közel 2 órás munkát adott a tűz oltása, és szinte ugyanennyi idő kellett az utómunkálatokhoz is.  A helyszínen megállapították, nem volt az épületben  olyan anyag,  amely tüzet okozhatott  volna.  Azt azonban a környéken élők tudni vélik, hogy hajléktalan (ok) olykor használták az épületet. Vélhetően a tűz is ennek eredményeként lobbant fel, de a szándékosság sem zárható ki. Mert a tüzet valószínűsíthetően nyílt láng használata okozhatta.
(Fotó: Cserna Sándor)


Tegnap délután ismeretlen körülmények között, kigyulladt és leégett egy a Bp. IV. ker Váci út és a Duna közötti területen lévő használaton kívüli kb. 300 négyzetméteres téglából és pozdorjából készült palatetős épület. Az ingatlan korábban a Vízmű tulajdona volt, jelenleg magántulajdonban van, a tulajdonos egyelőre ismeretlen. Feltehetően a környéken élő hajléktalanok okozhatták a tüzet, mert több helyen felhalmozott kábelkötegeket találtunk, melyről a szigetelést akarhatták leégetni – tájékoztatta az ujpest.hu-t Cserna Sándor közbiztonsági és védelmi referens.