Karácsonyi dalok és musical slágerek

  •  
  •  
  •  

A helyiek körében végzett, nem reprezentatív felmérések szerint, az újpestiek főként az Operettszínház két sztárját, Dolhai Attilát és Peller Annát várják a karácsonyi vásár fellépői közül. Népszerűségük vitathatatlan. Nem is csoda, hogy a két sztár az idei ünnepet is jobbára úton és munkával tölti. A vásár utolsó hétvégéjén, december 22-én láthatjuk-hallhatjuk őket a Szent István téren, 16 órakor.

Dolhai Attilát kellemes emlékek fűzik a városrészhez, hiszen pályája legelején, a Mozart című musical idején sokat szerepelt Újpesten, az Ady Endre Művelődési Központban. Mint mondja, számára nagyon kedves a város, hiszen innen indult a színházon kívüli kapcsolata a közönséggel, itt érezte először, hogy rajongótábor kezd kialakulni körülötte.

A művészpárost megkérdeztük, hogy töltik a karácsonyi ünnepet idén? A válasz nem meglepő: mindketten dolgoznak, ráadásul a Rómeó és Júliában együtt is fellépnek a karácsonyi időszakban.

– Családommal elég kevés időt tudok eltölteni, ez évben a karácsonyi hangulat-felelős sajnos én leszek – szögezi le a művész.

Peller Anna a karácsonyt Pilisvörösváron, családi körben tölti. Azt mondja, úgy tervezi, onnan fog bejárni a fellépésekre. Az elfoglaltságok és gyakori távollét ellenére így legalább az igazi meleg, karácsonyi hangulat meglesz – véli a színésznő.

Az Újpesti Karácsonyi Vásárban jelentős szerepet kap a jótékonyság. Megtudtuk: mindkét művész szeret és szokott jótékonykodni, és nem csak karácsony környékén. Nemes célokért rendszeresen vállalnak akár közös fellépéseket is. Peller Anna más módon is adakozik, használaton kívüli ruháit mindig elajándékozza különböző jótékonysági szervezeteknek, ezzel segítve a rászorulókat.

Kérdésünkre, hogy milyen repertoárral fogják meglepni az újpestieket, Dolhai Attila elmondta, színes műsorral készülnek. A cél, ahogy mindig, a szórakoztatás, a jó hangulat megteremtése. A repertoáron a hagyományos téli-karácsonyi dalok mellett operett és musical slágerek szerepelnek. Peller Anna hozzátette: Dolhai Attilával nagyon sokat szerepelnek együtt és már nagyon várják az újpesti fellépést!

G. R.