Karate mesterkupát rendeznek Újpesten

  •  
  •  
  •  

Június 2-án az UTE megyeri úti Judo csarnokban második alkalommal rendezik meg a Human Centrum Karate Masters Cup eseményt. A versenyre az ország összes klubjából érkeznek a fekete öves mesterek és mérik össze tudásukat mind küzdelemben, mind formagyakorlatok bemutatásában.

Gali Csaba 4 danos merster, a verseny szervezője a Magyar Sport Infónak elmondta,  ez egyfajta tisztelgés a sportág és a japán kultúra előtt. “Tavaly több, mint 70 karatéka indult, és idén is hasonló megjelenésre számítunk. Pontosan 40 éve nyílt meg az első dojo magyarországon. Én sok társammal együtt akkor Bruce Lee és filmjei hatására kezdtem el foglalkozni a küzdősaporttal. Szerencsére ma is nagyon sok kisgyerek tanítványom van, akik hasonlóan az akkori rajongásomhoz ma bennünk, fekete öves mesterekben látják példaképeiket. Szeretnénk, ha minél több család ellátogatna a versenyre és sikerülne nekik átadnunk azt a békét és harmóniát, amelyet mi ebben a tradícionális japán sportban találtunk meg.”

Kevesen tudják, de Magyarországon a leigazolt versenyzők számának tekintetében a futball után a karate a legnépszerűbb sportág. Jelenleg ötvenezren járnak különböző klubokba, hogy elsajátítsák a küzdősport fizikai és szellemi tanításait.

A Magyar Sport Infó feltétlenül ellátogat a karate mesterek versenyére, ahonnan egy bővebb beszámolóval jelentkezik majd.

(sportgeza.hu)