Karibi fieszta a Szent István téren

  •  
  •  
  •  

Bár az előző szombatok koncertjeinek nézőcsúcsát nem sikerült felülmúlni, a jeges szél ellenére is több százan voltak kíváncsiak a Fiesta búcsú bulijára. A duó – közlése szerint – felhagy a közös zenéléssel.

A nagy slágereket mind előadták, a latin ritmusok híveinek kitörő örömére. Kezdetnek a „Mindig csak vártalak / nekem nem volt fontosabb nálad” kellőképpen beindította a rajongókat: már csak a karibi pálmafák árnyéka, az áttetsző tenger közelsége hiányzott. „A „Szeret a nő még, hidd el, most is hozzád húz a szíve” tovább fokozta a “Te quiero latino” hangulatot. A „Mondd, aki elmegy, ugye hazatér?”  hallatán többen  repülőjegyért kiáltottak, hogy egy kvarcfényű homokkal ölelt szigeten élvezzék az élet csodáit az óceán közepén.

Az örök nyárba repítő utazásig a több ezer kilométeres távolságot a Fiestának sikerült elvarázsolnia: a Szent István téren szerelmeseket, családi és baráti társaságokat mind áthatotta a latin forróság, hiszen „Jött veled a nyár, és te mindent megváltoztattál”. A duónak nem is kellett sokat fűznie feltüzelt közönségét, hogy soraiból egy latin táncos párt adjon a színpadra. A minta követőkre talált, az utolsó dal alatt egy tini tánckar járta az örömtáncot.

A zenekar pontosan hatkor búcsút mondott a fiesztázó újpestieknek, akik hiába marasztalták őket. Bánatra azonban nem volt ok, a kerítésnél még sikerült aláíratni az utolsó Fieszta-relikviákat.
 (un)