Károlyi Fesztivál

  •  
  •  
  •  

Hagyomány már a Károlyiban, hogy a február a fesztivál jegyében zajlik a felső tagozatos tanulóknak. Gál Csilla igazgatóhelyettes és Gombos Tünde magyartanár már januárban hozzálátott a gondos szervezésnek. Szinte valamennyi osztály képviselte magát zenével, verses összeállítással, tánccal, színdarabbal, énekkel.

Több mint húsz évvel ezelőtt több céllal hívtuk életre rendezvényünket. Szándékunkban állt ünnepi keretek között díjazni azokat a diákokat, akik önálló kutatómunkát végeznek, Károlyi Pályázatot készítenek a meghirdetett témakörökben.

A téli szünet elmúltával diákcsoportok bukkantak fel az iskola különböző részein. Próbáltak, díszleteket, jelmezeket készítettek azért, hogy a fesztivál napján olyan oldalukat is megmutathassák, amit a szülők és mi, pedagógusok is kevésbé ismerünk. Remek alkalom a készülődés időszaka barátságok szövődésére, a közösségi élmény megélésére.

A fesztiválon mi, pedagógusok is szeretnénk megmutatni, hogy az iskolai nevelő-oktató munka mellett fontos szerepet szánunk a közös játék, a színjátszás hagyományainak is.

A kollégák a mindennapokban matematikát, fizikát, biológiát, testnevelést, angolt tanítanak, s csak néhány hétre lépnek elő dramaturggá és színdarabrendezővé. Amit tesznek, azt szívből teszik, és mutatják meg évről évre az Ady Endre Művelődési Központ színpadán.

Az idei, február 25-i program emlékezetes marad szülőknek, diákoknak egyaránt. Felejthetetlen élménnyel ajándékozták meg  szüleiket, tanáraikat, ismerőseiket, barátaikat.

Gombos Tünde
szervező
Fotó: Pélié Szincsok Zsuzsa
Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium