Kata aranyéremért utazik Törökországba

  •  
  •  
  •  

Boros Kata, az L.S.P. SE versenyzője október közepén Dorogon vívta ki a jogot arra, hogy hazánkat képviselje Törökországban, a kick-box világbajnokságon. Az országos bajnokságon Kata nem bízott semmit a véletlenre, a -65 kg és -70 kg-ban is első helyezést ért el. Mestere, Nagy Lajos méltán büszke a tanítványára.

– Csapatunk a Kick-light Országos Bajnoki Döntőről négy arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel tért haza – újságolta a mester. – Külön öröm, hogy Kata nem adott okot a vitára, meggyőző fölénnyel nyerte saját versenyeit.
Boros Kata idén egyszer már kvalifikálta magát a világbajnokságra, de Brazíliába mégsem jutott el.
– Nagyon sok pénzbe került volna az utazás és a kint tartózkodás, ezt nem tudtuk bevállalni – mondta a csinos bajnoknő. – Decemberben Törökországban ott leszek, már a repülőjegyünk is megvan.
Kata egy új súlycsoportban indul a világbajnokságon, a -65 kilósok között két számban, a lightban és a kick-lightban próbál szerencsét.
– Neki találták ki ezt a súlycsoportot – jelentette ki az edző. – Kata nagyon erős, fantasztikus formában van, szerintem ha hozza magát, teljesülhet az álma, és világbajnok lesz. Akár mind a két kategóriában.
– Valóban nagyon jól érzem magam – mondta a versenyző. – Most már csak arra kell vigyáznunk, hogy még jobban kihegyezzem magam a versenyre. Persze tudom, hogy valamennyi ellenfelem győzni jön majd Antalyába, de milyen sportoló az, aki nem az aranyért száll harcba? Tehát én is győzni megyek, de csöppet sem leszek letörve, ha nem sikerül az aranyérem megszerzése. Azt ígérhetem, hogy tiszta lelkiismerettel térek haza a vb-ről, mert addig is és ott is mindent megteszek a sikerért. 
– Kemény sport a kick-box. Küzdelem, pofonok, rúgások tarkítják az edzéseket is. Nem tart a sérüléstől? – kérdeztük.
– Vigyáznak rám. Az edzőm és a társaim egyaránt. Külön köszönöm Tippanucz Mikinek a munkáját, edzőpartnerként hatalmas segítséget nyújt a felkészülésben. Remélem, legközelebb már együtt utazhatunk a vb-re vagy az Európa-bajnokságra. 
GG