Keddtől hőségriasztás van érvényben Budapesten

  •  
  •  
  •  

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat elrendelte a legmagasabb fokozatú hőségriadót. Az országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztásról határozott, ezért a fővárosi önkormányzat vezetése már a mai naptól a budapesti közműcégeken keresztül próbál enyhíteni a fővárosiak melegérzetén.

A hőségriadóra való tekintettel a Fővárosi Vízművek Zrt. az alábbi tevékenységekkel csatlakozik a hőség elviselhetővé tétele érdekében:

2011.   augusztus 23-án a Fővárosi Vízművek munkatársai megkezdték a Deák térre szervezett vízosztás előkészületeit. A kitelepülés folyamatban van, várhatóan 15.00 órától kezdik meg a vízosztást ballonos vízadagoló automaták segítségével.

A Deák téri helyszínen naponta 8.00 – 18.00 óra között tart majd a vízosztás és párahűtők segítségével is enyhíti a Fővárosi Vízművek a forróságot.

A város több forgalmas csomópontján:

– Széll Kálmán téren

– Örs vezér téren

– Blaha Lujza téren

 -Nyugati téren

mozgó egységek, hűtőkocsik segítségével osztanak  zacskós vizet.

Amennyiben a hét végén is kitart a hőség, a mozgó helyszínek kiegészülnek az Állatkert bejáratával is.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kedd reggel 6 órától, kétszer 8 órában, éjjel-nappal mossa és hűti Budapest utcáit. A nappali órákban a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, este pedig a fő- és tömegközlekedési úthálózatot locsolják.

 

A BKV Zrt. kérésére naponta 10.00-18.00 óra között, a megadott útvonalakon a villamossíneket is locsolják az FKF Zrt. szakemberei.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. valamennyi kezelésében lévő ivó kutat megnyitja, egyúttal tájékoztatja a lakosságot, hogy a kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű!

Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a FŐKERT Zrt. valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissa ki a csapot, biztosítson lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. csatlakozva a hőségriadó felhívásához, strandjain meghosszabbított nyitva tartással várja a hűsölni vágyó kedves vendégeit.

A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szakemberei szükség esetén további lépéseket tesznek.

A budapest.hu oldalon elérhető azoknak a budapesti épületeknek a listája, ahova bárki betérhet hűsölni a hőségriasztás ideje alatt.