Kedvezményes oltás a Tó utcában

  •  
  •  
  •  

Az egészségvédelem érdekében oltópontot hoz létre november elejétől Újpesten a Sanofi Pasteur, a helyi székhelyű Sanofi-Aventis/ Chinoin vakcina ágazata. A részletekről Dr. Labancz Lászlót, a Pasteur igazgatóját kérdeztük.

– Miként született az elhatározás?
– Országos influenza elleni oltópont-hálózatot már működtetünk, de itt van a székhelyünk, sokan közülünk itt is élnek. Újpest fontosabb nekünk, mint bármelyik más kerület vagy város, ezért a társadalmi felelősségvállalást is átérezve döntöttünk arról, hogy kedvezményes áron tesszük elérhetővé az oltásainkat. Arról is gondoskodunk, hogy az újpestiek be is legyenek oltva.

– Hol működik és mikortól az oltópont?
– Az Újpesti Sanofi Pasteur oltóhely, a Sanofi székhelyen belül, a saját orvosi rendelőnkben működik majd a jól ismert helyen, az újpesti Tó u. 1-5 szám alatt. Mivel csak hétvégeken tudjuk elkülöníteni a rendelőt a gyártól, ezért szombaton működtetjük az oltópontot 11.00-14.00 óra között november 12-én, 19-én és 26-án, de élénk lakosság érdeklődés esetén fenntarthatjuk az oltópontot akár márciusig is.

– Kínálnak-e kedvezményeket?
– Már önmagában segítség lehet, hogy hétvégén is kaphatnak védőoltást, hiszen az embereknek is akkor van idejük. Rengeteg időt tudnak így megspórolni, mert nem kell háromszor sorba állni (orvos, patika, orvos), elég csak egyszer. Ráadásul önköltséges áron biztosítjuk az oltást beadással együtt, és a saját vállalati üzemorvosunk fogja beadni az oltást. A mikrotűs influenza védőoltás: 2500 Ft, a hagyományos influenzaoltás: 1500 Ft személyenként.

B. K