Kedvező változások a közlekedésben

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Párbeszéd során megfogalmazott igényeknek megfelelően, Wintermantel Zsolt, Újpest polgármesterének kezdeményezésére a BKK előkészítette, hogy szeptember 15-étől a 296-os autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Békásmegyer Újmegyeri térig közlekednek.

Így új járat jelenik meg a Megyeri hídon, összekötve Újpalota – Rákospalota – Újpest – Káposztásmegyer – Békásmegyer városrészeket. Csúcsidőszakon kívül 296A jelzéssel betétjárat is közlekedik Újpalota, Szentmihályi út és Káposztásmegyer, Szilas-patak végállomások között, a mai 296-os útvonalán.

A változásokra azért volt szükség, mert igény mutatkozott közvetlen autóbuszjáratra Békásmegyer felé, emellett Káposztásmegyer külső lakóterületeinek utasait is célszerűbbnek látták minél attraktívabb, sűrűbb szóló buszos megoldással a metróhoz juttatni. További igény volt arra is, hogy az Újpest intézményeit és lakónegyedeit összekötő vonalakon bővítsék az akadálymentes közlekedés lehetőségeit.

Az életbe lépő változtatásoknak köszönhetően a 122-es járat is sűrűbben közlekedik majd.

Nagyon fontos előrelépés, hogy a 147-es és a 220-as járatoknál szeptember elejétől csak alacsonypadlós autóbuszok közlekednek majd, ezzel is segítve az akadálymentes közlekedést. Újpest az alacsonypadlós buszok tekintetében eleve jól ellátottnak mondható: a város vonalaira tavaly májusban az országban elsőként érkeztek a vadonatúj Mercedes Citaro típusú járművek.

U. N.