•  
  •  
  •  

Tolvajok, rabló, de még egy világháborús robbanószerkezet is adott feladatot rendőreinknek az elmúlt időszakban.

Tetten ért radiátortolvajok
A biztonsági őrök hívtak rendőrt betörőkhöz, akik egy Petőfi utcai épület ablakait befeszítve jutottak be a használaton kívüli ingatlanba augusztus 2-án a kora délutáni órákban. A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy társával vagyonőri szolgálatot láttak el, amikor a befeszített ablakokat észrevették. Az őrök a kérdéses helyiségbe pillantva két személyt láttak, amint sarokcsiszolóval több radiátort vágnak le a falról. A rendőrök intézkedés alá vonták az épületben tartózkodó két férfit, elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket. Lopás miatt kell felelniük.

Lebukott a szerszámtolvaj
Egy barkácsáruházból hívtak rendőrt egy tetten ért tolvajhoz augusztus 6-án a délelőtti órákban. A helyszínre érkező rendőröknek az áruház biztonsági őre elmondta, hogy szolgálata során arra lett figyelmes, amint egy férfi különböző szerszámokat nadrágjának az övébe helyez, majd a pénztártól fizetés nélkül távozik. Az őr a férfi után ment, és az irodába kísérte, ahol ruházatából közel hatvanezer forint értékű szerszámok kerültek elő. A rendőrök elfogták a férfit, ellene lopás vétség elkövetése miatt folyik büntetőeljárás.

Világháborús gránátot találtak
Földmunkálatok végzése során találtak bombát a Virág utcában augusztus 6-án délután. A helyszínre érkező rendőrök – a Magyar Honvédség Tűzszerész Zászlóalj ügyeletesének utasítása szerint – a tűzszerészek kiérkezéséig a meghatározott területet körbekerítették, és a helyszínt biztosították. A tűzszerészek megállapították, hogy a gránát egy éles, 120 mm-es repeszromboló aknavető, amelyet a Magyar Honvédség kijelölt objektumába szállítottak megsemmisítésre.

Cigarettát rabolt
Az eladó figyelmét elterelve különféle dohánytermékeket kért, és mialatt az eladó ezeket kereste, egy karton cigarettát a pólója alá „rejtve” távozott egy férfi Váci úti OMV-benzinkút épületében üzemelő Nemzeti Dohányboltból július utolsó napján délután. Az eladó ezt észrevette, és a férfi után sietett, felszólította az eltulajdonított dohánytermék visszaadására, majd a benzinkút 5-ös számú kútjánál megfogta a férfi alkarját, aki erre meglökte az eladót, majd elmenekült a helyszínről. A részletes személyleírás alapján a rendőrök beazonosították a korábban már a rendőrség látóterébe került 26 éves férfit, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, másnap pedig elfogták.

Fejbe dobott egy rendőrtisztet
Csatornafedéllel talált fejbe egy rendőrtisztet egy szurkoló az UTE–Paks-mérkőzés közben. A stadion 5-ös kapuja mögött lévő műfüves pályán egy szurkoló felvett egy csatornafedélrácsot, a rendőrök felé dobta, és egyiküket eltalálta. A fejbe dobott főhadnagy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A biztosításban részt vevő rendőrök összehangolt munkájának eredményeként a bűncselekmény elkövetőjét beazonosították és elfogták. A 23 éves drukker őrizetbe vételét követően előzetes letartóztatásáról döntött az illetékes bíróság, ellene a Budapesti Nyomozó Ügyészség bántalmazással, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt folytatja a nyomozást.

MOA