Kelet-Közép-Európa Újpesten

  •  
  •  
  •  

Ilyen még nem volt Magyarországon! Közép- és Kelet-Európa legjobb ’Sárga angyalai’, azaz azok a szakemberek mérték össze úttechnikai és szakmai tudásukat, akik akkor segítenek rajtunk ha útközben romlik el az autónk. A közép-kelet-európai versengésnek Budapest, pontosabban az újpesti Berda József utca adott otthont.

Eddig háromszor mérték össze tudásukat az angyalok, s a két utolsó alkalommal – amire meglehetősen büszkék a Magyar Autóklubnál -, a magyarok nyertek.
Többek között ennek köszönhető a megtiszteltetés, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) IV. verseny házigazdai szerepét a Magyar Autóklubnak szánta. Szeptember 26. és 28. között 9 ország legjobb száguldó autós ezermesterei versenyezhettek az újpesti terepen: a hazaiak mellett Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Litvánia, Macedónia, Szerbia, Oroszország, Szlovénia és Románia képviseltette magát az országúti megmérettetésen. A versenyszámok között szerepelt az elmélet és a gyakorlat. Az előbbiről tesztlapok kitöltésével kellett számot adni, a gyakorlatot pedig egy rutinpálya teljesítése jelentette, illetve olyan autószerelési feladatok, amelyekkel a segélyszolgálati járművek naponta tucatszor is találkozhatnak a munkájuk során.
A különleges eseményre meghívott vendégek bepillantást nyerhettek a ’Sárga angyalok’ mindennapjaiba s magas színvonalú szakmai tudásukat is megcsodálhatták.  A látványosságot a különlegesen nehezített pálya meghódítása mellett az is garantálta, hogy a különböző országok versenyzői saját, speciálisan felépített járműveikkel érkeztek. A svájci instruktorok által felügyelt különleges versenyt idén a litván csapat nyerte, a magyarok a második helyre szorultak. .
 Mindezért jövőre a Horvátországi Kutinában vehet elégtételt a hazai csapat.