Kényelmesebbé válik a buszozás

  •  
  •  
  •  

Február 1-jétől a 120-as busz megáll a Munkásotthon utcai megállónál. Az intézkedésnek köszönhetően a lakótelep kényelmesebben megközelíthetővé válik a városközpontba érkezők számára, de az első negyedévet illetően nem ez az egyetlen pozitív változás.

Február 1-jéig az Árpád híd felől érkező 120-as buszok az újpesti végállomás előtt csak a Nyár utcai megállóban áll meg. Noha a 30-as buszcsalád Munkásotthon utcai megállója szintén a járat útvonalára esik, ezt a buszok nem érintették; akik idáig utaztak volna, azoknak a városközpontból kellett visszasétálniuk.

Polgármesteri kezdeményezés nyomán a BKK intézkedésének köszönhetően a a 120-as busz új megállójának beiktatása jobban megközelíthetővé teszi a lakótelep északi részét, emellett kényelmes átszállási kapcsolatot jelent a 30-as, a 30A és a 230-as járatokhoz. 

További, járműtípustól függő, több újpesti vonalat érintő változás, hogy a BKK az első negyedévben a használtan vásárolt Mercedes Citaro autóbuszokba is beszerelteti a FUTÁR nevet viselő utastájékoztató rendszert. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a viszonylatjelző táblákat felváltja az elektronikus tájékoztatás, a megállókat automata mondja be, ezenkívül a további információkat – pontos idő, átszállási kapcsolatok – kijelzőn is megjelenítik.

2103. március 2-ától a 120-as buszra – hasonlóan a 147-eshez, érvényesített jegy vagy bérlet felmutatásával – csak az első ajtón lehet felszállni, a járművezetőnél pedig vonaljegy kapható. 

MOA