Kényelmesebbé válik a buszozás

  •  
  •  
  •  

Február 1-jétől a 120-as busz megáll a Munkásotthon utcai megállónál. Az intézkedésnek köszönhetően a lakótelep kényelmesebben megközelíthetővé válik a városközpontba érkezők számára.

Mint ismert, az Árpád híd felől érkező 120-as buszok az újpesti végállomás előtt csak a Nyár utcánál álltak meg, és noha a 30-as buszcsalád Munkásotthon utcai megállója szintén a járat útvonalára esik, a buszok nem érintették; akik itt szálltak volna le, azoknak a városközpontból kellett visszasétálniuk. A lakossági megkeresésekre a polgármester kezdeményezte a megálló létesítését a BKK-nál.

A BKK intézkedésének köszönhetően a 120-as busz új megállójával jobban megközelíthető lesz a lakótelep északi része, és csökken a gyaloglási távolság, emellett a megálló egyben kényelmes átszállási kapcsolatot jelent a 30, a 30A és a 230-as járatokhoz.

Ugyancsak ismert: 2013. március 2-ától a 120-as buszra – hasonlóan a 147-eshez, érvényesített jegy vagy bérlet felmutatásával – csak az első ajtón lehet felszállni, a járművezetőnél pedig vonaljegy kapható.

MOA