Képekben az évek

  •  
  •  
  •  


Az Izzó lakótelep felé járva már jól látszik, lassan befejeződik az Ugró Gyula park felújítása. Retro játszótér, focipálya, régi játékok új köntösben, megújult parki sétányok, virágos rét. Milyen volt az élet itt a felújítás előtt? Erre is kíváncsiak vagyunk. Akik oda jártak, különösen legyenek szemfülesek régi fényképeik nézegetésekor, mert az igazi retro hangulat érdekében régi fotók díszítik majd az Ugró Gyula park játszóterét.

Az 70-es, 80-as évek hangulatát idéző játszótéren már az utolsó simításokat végzik, a teljes terv azonban csak az újpestiek bevonásával valósulhat meg. A tér egyik kerítése egy hatalmas krétatábla lesz, amire bárki írhat, rajzolhat. A tábla feletti résznél pedig különleges dologgal készültek a tervezők. Az igazi retro hangulat érdekében régi fotók montázsa díszíti majd a kerítést, ami így a játszótér igazi különlegessége lesz.

Jönnek a hosszú téli esték és az ünnepek. Ilyenkor jól esik egy bögre forró kakaó mellett nosztalgiázni a kis unokáról tavaly készített képeken, és a legtöbb családban az ünnepek idején előkerülnek a régi fotókat rejtő dobozok is.

„Nézd csak, ezt az overált nagyon szeretted. Nem is szerettem, csak mindig ezt adtátok rám, ha a játszóra mentünk, és megszoktam.”

Milyen volt az élet régen az Ugró Gyula parkban és a játszótéren? Erre vagyunk most kíváncsiak. Akik oda jártak, különösen legyenek szemfülesek a fényképek nézegetésekor. A retro fotókat elektronikus formában várjuk az ugrogyula@ujpestimedia.hu e-mail címre.

Téli jó hír
Sokan aggódnak, hogy mi lesz a téren található kisdomb sorsa. Jó hírünk van: nagyobb lesz, így ha az időjárás is kegyes, akkor fehér karácsony és igazi szánkós napok várnak a kisgyermekekre.

D.V.