„Képzeld el, milyen a békés világ”

  •  
  •  
  •  

Idén 25. alkalommal szervezte meg a Nemzetközi Lions Szövetség azt a rajzversenyt, melyhez az újpesti iskolák diákjai is csatlakoztak. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2012. október 5-én, délután öt órakor, az Újpesti Kulturális Központ–Ifjúsági Ház kiállítótermében került sor. Az esemény fővédnöke dr. Molnár Szabolcs volt.

Negyedszázados múltra tekint vissza az a rajzverseny, melyet minden évben meghirdet a Nemzetközi Lions Szövetség. Ezúttal sem történt másképp: a „Képzeld el, milyen a békés világ” tematikát kellett feldolgozniuk a 11-13 éves gyerekeknek. Érdekessége a kiírásnak, hogy a lapok hátuljára gondolatok is kerültek. Az győztes részt vehet az országos versenyen, s ha onnan is továbbjut, a nemzetközi megmérettetésen. 

Az idén, az előző évhez hasonlóan 87 mű érkezett, s ami még örvendetesebb. Az alkotásokat a Szunyoghy András grafikusművésszel megerősített zsűri értékelte; harminc mű érte el azt az esztétikai szintet, amely szerepelhet a mostani kiállításon. 

Dr. Molnár Szabolcs fővédnök is megjelent a díjátadással egybekötött kiállításmegnyitón.
 - Szeretném megköszönni a kiállítás létrejöttét az Újpest-Árpád Lions Clubnak, és az intézményeink azon pedagógusainak, akik a diákok felkészítésében szerepet vállaltak – mondta az alpolgármester. – Az elmúlt évi rajzverseny sikertörténet volt, mert egy újpesti kislány lett az országos győztes, és így alkotása kijutott a nemzetközi versenyre is. Remélem, az idén sem lesz ez másképp. Örülök, hogy most több intézményből – hétből – pályáztak, mint tavaly.

A díjakat Török Rita, az Újpesti Kulturális Központ igazgatója, és Saly Péter, az újpesti club elnöke adta át. Első helyezést ért el Fejős Dorka (Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) második lett Rippel Kyara (Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), a harmadik helyet Benkő Bodza (Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium) szerezte meg. Mindhárman oklevelet és értékes jutalmakat kaptak.

Ugyancsak jutalomban részesült a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium, mivel ez a kollektíva volt a legaktívabb. A kiállított képek valamennyi alkotója ajándékkal mehetett haza.

Á.T.